Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Barsony Gligor, bărbatul suspectat că l-a omorât cu mai multe lovituri de cuțit pe fostul primar PSD din Lunca Mureșului, arestat preventiv

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bărbatul bănuit că l-a omorât pe fostul primar PSD din Lunca Mureșului, în urmă cu două săptămâni, aplicându-i mai multe lovituri de cuțit în cap, gât, torace și abdomen, a fost arestat preventiv, luni, pentru 30 de zile, după ce a fost reținut.

arestat-omor-primar002Surse din cadrul anchetatorilor au declarat că bărbatul arestat este cel care l-ar fi omorât pe fostul primar PSD din Lunca Mureşului, Ioan Rusu. 

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile

”S-a reținut că, în ziua de 26 noiembrie în jurul orei 18.00, inculpatul Barsony Gligor în timp ce se afla pe raza comunei Lunca Mureșului, judeţul Alba, i-a aplicat victimei R. I., de 62 de ani, mai multe lovituri cu un cuţit, cauzându-i  mai multe leziuni, situate la nivelul capului, gâtului, palmelor, abdomenului şi genunchiului stâng, care au condus la deces”, se arată într-un comunicat de presă trimis, luni, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Bărbatul bănuit de uciderea fostului edil, nu și-a recunoscut fapta, duminică seara, când a fost reținut, însă anchetatorii susțin că au probe clare că el este autorul.

Primarul nu a fost jefuit, găsindu-i-se în portmoneu și în bordul mașinii anumite sume de bani, însă nu este exclus ca scandalul să fi pornit tot din cauza banilor. Mobilul crimei este, încă, necunoscut. 

Cei doi au dus o luptă, în urma căreia victima a primit mai multe lovituri de cuțit, majoritatea în abdomen, torace gât și cap. 

Anchetatorii au mai multe probe după ce haine ale suspectului, cu sânge, au fost găsite la circa un kilometru de la locul faptei.

Surse judiciare au declarat că bărbatul a avut mai multe condamnări, fiind închis în total 25 de ani, pentru mai multe infracțiuni, între care viol și furt. Ultima dată el a fost eliberat în 2014.

”E clar că între ei s-a dus o luptă. Primarul a fost înjunghiat afară din mașina personală, iar apoi a urcat la volan, dorind să plece, însă nu a reușit din cauza hemoragiei”, au declarat surse judiciare. 

Fostul primar al comunei Lunca Mureşului, Ioan Rusu, a fost descoperit mort, lângă maşina personală, fiind găsit dimineaţa, în apropierea dispensarului, pe o stradă cu ieşire într-un câmp, la marginea localităţii. 

Anchetatorii susțin că reținutul a fost ajutat de fostul primar în mai multe rânduri, inclusiv financiar.

Soţia fostului edil a fost cea care a anunţat Poliţia, observând că a trecut mult timp de când nu s-a mai întors acasă, după ce a plecat să-i ducă unei cunoștințe o sumă de bani. 

[nggallery id=3143]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea