Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: Avocatul Ioan Rus distins cu titlul de Decan de Onoare al Baroului Alba, cu prilejul ședinței Casei de Asigurări și Adunării avocaților din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbătă, 28 ianuarie 2017, la Ballroom Alba Mall au avut loc adunarea generală a membrilor Filialei Alba a Casei de Asigurări a Avocaților (CAA) și adunarea generală ordinară a membrilor Baroului Alba. În cadrul întâlnirii, avocatul Ioan Rus a fost distins cu diploma de Decan de Onoare.

”Apreciez încrederea colegilor mei. Eu nu am făcut altceva decât, în calitate de cetățean al județului Alba, locuitor al municipiului Alba Iulia și în calitate de avocat, prin funcțiile pe care le-am avut și cu ajutorul Baroului de Avocați Alba, să facem ceva ca noi, avocații, să fim luați în seamă, să fim apreciați și să contribuim prin ceea ce facem la apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. Am considerat că municipiul Alba Iulia este o altă Capitală a României, este prima Capitală și aici trebuia să dezvoltăm instituțiile, inclusiv o Curte de Apel de care să putem beneficia, spre supărarea vecinilor noștri din Sibiu, care își doreau foarte mult să aibă o Curte de Apel lângă Sibiu. Rămân în continuare același coleg al dumneavoastră și în limita timpului și a sănătății mele, sper să continuăm să facem împreună lucruri bune pentru cetățenii noștri, pentru noi și pentru familiile noastre”, a spus avocatul Ioan Rus.

YouTube video

Pe lângă temele aflate pe ordinea de zi, care a cuprins raportul de activitate al consiliului baroului şi decanului, de gestiune curentă şi de gestionare a patrimoniului baroului în anul 2016; raportul Comisiei de cenzori privind verificarea activităţii de gestiune curentă şi gestionare a patrimoniului Baroului Alba în anul 2016; proiectul Hotărârii nr. 1 privind descărcarea Consiliului Baroului Alba cu privire la activitatea şi gestiunea sa în anul 2016; proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al Baroului Alba în anul 2017 şi a Hotărârii nr. 2, de aprobare a acestuia a avut loc alegerea delegaţilor la Congresul Avocaților din luna martie 2017, fiind desemnați să participe avocații Ioan Rus și Constantin Cojan.

De asemenea, s-a luat decizia ca Alba Iulia să devină Centru de pregatire profesionala la INPPA pe 3 județe, cursurile urmând să înceapă din luna aprilie. A mai fost aprobată propunerea ca Baroul Alba să editeze cărți avându-i ca subiect pe avocații Ruben Patița și Ioan Pop, sau având ca temă ”Avocații și Marea Unire” – volum ce va fi editat împreună cu avocații din Basarabia. Totodată, s-a luat hotărârea de a se pune în vânzare cărți de specialitate, la sediul Baroului din Alba Iulia.

În cadrul întâlnirii, s-a mai solicitat să se faca demersuri pentru ca dosarele aflate pe rolul Curților de Apel să poată fi accesate, prin internet, de oriunde, după modelul pus în practică de Curtea de Apel Cluj.

Înaintea desfășurării adunării generale a membrilor Baroului Alba, a avut loc adunarea generală a membrilor Filialei Alba a Casei de Asigurări a Avocaților (CAA).

[nggallery id=3320]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultatele la Olimpiada de Fizică, etapa județeană, 2024: Elevi din Alba Iulia și Sebeș,calificați la faza națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultatele la Olimpiada de Fizică, etapa județeană, 2024: Elevi din Alba Iulia și Sebeș,calificați la faza națională Patru elevi din Alba Iulia și unul din Sebeș s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei de Fizică, după ce au obținut locul I la faza județeană a concursului. Citește și: FOTO O tânără violonistă din Alba, premiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea