// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO, VIDEO| ASR Principesa Maria a primit un superb ciobănesc românesc mioritic din partea Asociației Chinologice Alba

Decernarea diplomei de Inalt Patronaj37Asociația Chinologică a județului Alba a primit, vineri, la Hotel Medieval din Alba Iulia, recunoașterea și Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României. Cu acest prilej, asociația i-a dăruit Principesei Maria un superb ciobănesc românesc mioritic, în vârstă de 6 săptămâni, pe nume Sinaia de Apuseni.

Câinele a fost dăruit în cadrul unei manifestări  organizate, de Primăria Alba Iulia, cu prilejul aniversării Zilei Încoronării, fiind primit un entuziasm de Principesa Maria.

Decernarea diplomei de Inalt Patronaj40Asociația Chinologică Alba a ales să-i dăruiască Principesei un ciobănesc mioritic deoarece este prima rasă românească omologată la nivel internațional.

Asociația Chinologică Alba a primit recunoașterea și Înaltul Patronaj Regal care a venit după 6 ani de muncă susținută în care o echipă de doar câteva persoane a reușit să creeze un nucleu de crescători și astfel a început afirmarea și poziționarea Albei Iulia pe harta chinologiei naționale și internaționale. Asociația a reușit să pună bazele unei manifestări chinologice, eveniment care a avut o creștere continuă și sănătoasă, fiind inclus în calendarul internațional al manifestărilor federației  chinologice internaționale în ultimii trei ani. Evenimentul a fost un reper de eleganță și profesionalism în domeniu pe plan național și internațional. Numărul de participanți la aceste expoziții în Cetatea Alba Carolina este în continuă creștere, a transmis Sorin Simuţiu, președintele Asociaţiei Chinologice Alba.

”Dacă în urmă cu 6 ani pășeam timid în lumea organizatorilor de evenimente chinologice, astăzi, onoarea de a primi Înaltul Patronaj Regal ne obligă să creștem și mai mult nivelul expozițiilor pe care le organizăm, dar și menținerea standardelor și profesionalismului activităților chinologice. Trebuie să spunem că de-a lungul anilor nu ne-am rezumat activitatea strict doar la creșterea și promovarea raselor pure. Am dezvoltat în cadrul manifestărilor chinologice și târguri de adopții ale cățeilor de rasă comună sau metiși împreună cu alte organizații non-guvernamentale, dar și cu sprijinul organizației locale.

În urmă cu 6 ani am implementat împreună cu Primăria municipiului Alba Iulia o campanie de responsabilizare a proprietarilor de câini din oraș. În acest proiect au fost am plasate, în parcuri, dispozitive cu pungi biodegradabile pentru strângerea resturilor biologice și am reușit o creștere a nivelului de acceptare a câinilor în societate și o conviețuire mai bună între stăpânii de animale de companie din Alba Iulia și restul concetățenilor”, a mai afirmat Sorin Simuţiu.

La festivitate au participat și reprezentanți ai Primăriei Alba Iulia.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

5 Răspunsuri la FOTO, VIDEO| ASR Principesa Maria a primit un superb ciobănesc românesc mioritic din partea Asociației Chinologice Alba

 1. Horea 16.10.2015 la 13:26

  Cu alte cuvinte, mioriticul va deveni … prinţ!

 2. Baluba 16.10.2015 la 14:24

  ASR? Romania e regat? De ce nu ii trimitem la sapa pe acesti distinsi regi?

 3. OM MIC 16.10.2015 la 16:33

  O anarhie si un disppret fata de Lege, niste trantori care traiesc pe spinarea noastra confundand secolul, aceasta femeie impreuna cu actorasul de mana a doua Radu cel NESIMTIT , sant inutili intr-o tara unde este republica .

 4. axinte 16.10.2015 la 21:43

  …ce nesansa , puteam ajunge si eu ciine regal, …dar n-a fost sa fie, …si uite asa,pierdem sansa de a ajunge regali vreodata,…daca eram si eu ciine ?,…si totusi as fi putut sa fiu,…

 5. PVD 17.10.2015 la 20:14

  Fain cățel!