Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| ASR Principesa Maria a primit un superb ciobănesc românesc mioritic din partea Asociației Chinologice Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Decernarea diplomei de Inalt Patronaj37Asociația Chinologică a județului Alba a primit, vineri, la Hotel Medieval din Alba Iulia, recunoașterea și Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României. Cu acest prilej, asociația i-a dăruit Principesei Maria un superb ciobănesc românesc mioritic, în vârstă de 6 săptămâni, pe nume Sinaia de Apuseni.

Câinele a fost dăruit în cadrul unei manifestări  organizate, de Primăria Alba Iulia, cu prilejul aniversării Zilei Încoronării, fiind primit un entuziasm de Principesa Maria.

Decernarea diplomei de Inalt Patronaj40Asociația Chinologică Alba a ales să-i dăruiască Principesei un ciobănesc mioritic deoarece este prima rasă românească omologată la nivel internațional.

Asociația Chinologică Alba a primit recunoașterea și Înaltul Patronaj Regal care a venit după 6 ani de muncă susținută în care o echipă de doar câteva persoane a reușit să creeze un nucleu de crescători și astfel a început afirmarea și poziționarea Albei Iulia pe harta chinologiei naționale și internaționale. Asociația a reușit să pună bazele unei manifestări chinologice, eveniment care a avut o creștere continuă și sănătoasă, fiind inclus în calendarul internațional al manifestărilor federației  chinologice internaționale în ultimii trei ani. Evenimentul a fost un reper de eleganță și profesionalism în domeniu pe plan național și internațional. Numărul de participanți la aceste expoziții în Cetatea Alba Carolina este în continuă creștere, a transmis Sorin Simuţiu, președintele Asociaţiei Chinologice Alba.

”Dacă în urmă cu 6 ani pășeam timid în lumea organizatorilor de evenimente chinologice, astăzi, onoarea de a primi Înaltul Patronaj Regal ne obligă să creștem și mai mult nivelul expozițiilor pe care le organizăm, dar și menținerea standardelor și profesionalismului activităților chinologice. Trebuie să spunem că de-a lungul anilor nu ne-am rezumat activitatea strict doar la creșterea și promovarea raselor pure. Am dezvoltat în cadrul manifestărilor chinologice și târguri de adopții ale cățeilor de rasă comună sau metiși împreună cu alte organizații non-guvernamentale, dar și cu sprijinul organizației locale.

În urmă cu 6 ani am implementat împreună cu Primăria municipiului Alba Iulia o campanie de responsabilizare a proprietarilor de câini din oraș. În acest proiect au fost am plasate, în parcuri, dispozitive cu pungi biodegradabile pentru strângerea resturilor biologice și am reușit o creștere a nivelului de acceptare a câinilor în societate și o conviețuire mai bună între stăpânii de animale de companie din Alba Iulia și restul concetățenilor”, a mai afirmat Sorin Simuţiu.

La festivitate au participat și reprezentanți ai Primăriei Alba Iulia.

[nggallery id=1125]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea