Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. A nins din nou în Munții Șureanu, iar administratorii de pensiuni speră să se schieze de 1 Decembrie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Șureanu, în județul Alba, a nins din nou în noaptea de luni spre marți, zăpada s-a așternut uniform, pe suprafețe extinse, temperatura a scăzut sub zero grade, iar administratorii de pensiuni speră să se schieze de 1 Decembrie.

sureanu-zapadaAdministratorul unei pensiuni din Munții Șureanu, județul Alba, a declarat, marți, că stratul de zăpadă în localitatea Poarta Raiului, aflată la peste 1.500 de metri altitudine, în apropierea pârtiilor de schi, depășește 10 centimetri. Acesta speră ca sezonul turistic să înceapă mai repede decât anii trecuți.

”Zăpada depășește 10 centimetri, însă pârtiile au nevoie de un strat consistent de zăpadă până să le dea drumul. Ne așteptăm cel târziu la 1 Decembrie să schiem, dacă vremea va fi la fel în continuare. Este zăpadă ca în mijlocul iernii, iar temperatura a scăzut sub zero grade”, a declarat acesta.

Administratorul pensiunii a postat marți, dar și zilele trecute, mai multe imagini pe rețeaua socială Facebook, care confirmă existența zăpezii.

”Natura este darnică în continuare la capitolul ninsoare. Zâna Iarna își ia atribuțiile foarte în serios, a nins la munte astă-noapte, mult și frumos, iar imaginile atașate nu mai au nevoie de prezentare. O zi senina tuturor, afară și în suflete!”, este mesajul postat.

Domeniul Schiabil Șureanu este situat în Munții Șureanu, într-un cadru natural montan magnific. Prima ninsoare din această toamnă a căzut în luna septembrie.

Și la Arieșeni, în Munții Apuseni, la peste 800 de metri altitudine, a nins în noapte de luni spre marți, însă zăpada s-a topit dimineața.

Comuna Arieşeni se află la graniţa dintre judeţele Alba şi Bihor, fiind frecventată vara pentru drumeţii montane şi pentru vizitarea obiectivelor turistice, iar în sezonul rece pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Fotografii postate pe Facebook azi și zilele trecute de ”Pensiunea Poarta Raiului”

[nggallery id=2945]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea