Rămâi conectat

Actualitate

FOTO-VIDEO| 4 martie cutremurul din 1977 – 1.400 de morți în București, peste 11.000 de persoane rănite, sute de locuințe distruse

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

4 martie cutremurul din 1977 – 1.400 de morți în București, peste 11.000 de persoane rănite, sute de locuințe distruse

 Cutremurul din 4 martie 1977, dată la care, la ora 21 şi 22 de minute, Capitala şi alte şapte judeţe din România au fost zguduite de cel mai puternic seism din istoria modernă a ţării.

Autorităţile de la acea vreme au fost copleşite de proporţia dezastrului. Aveau în faţă morţi, răniţi grav şi sute de clădiri prăbuşite.

Peste 1.500 de oameni au murit, dintre care 1.400 doar în Bucureşti. Alte 11.000 de persoane au fost rănite. Câteva mii au rămas pe drumuri. Printre personalităţile care şi-au pierdut viaţa atunci s-au numărat actorul Toma Caragiu, cântăreaţa de muzică uşoară Doina Badea sau regizorul Alexandru Bocăneţ.

Cu toate că situţia era extremă, televiziunea şi radioul de stat nu au difuzat nimic despre tragedie. Motivul: tovarăşul Nicolae Ceauşescu nu era în România, ci se afla într-o vizită oficială în Nigeria.

Delegaţia română s-a întors în ţară abia în cursul nopţii de după cutremur. Pe parcursul zilelor ce au urmat, Nicolae Ceauşescu, uneori însoţit de soţia sa Elena, a făcut vizite în Bucureşti pentru a evalua pagubele şi a calma populaţia.

YouTube video

Radio Europa Liberă devenise una dintre puţinele surse de informare. Astfel că rudele din străinătate sunau la postul de radio ca să afle dacă cei dragi mai sunt în viaţă.

Pagubele produse de seism au fost estimate la două miliarde de dolari.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a explicat că această perioadă în care avem ploi, ninsori la munte și vreme rece în general va mai dura cel puțin până săptămâna viitoare, ulterior urmând a înregistra o creștere a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea