Rămâi conectat

Actualitate

FOTO, VIDEO| 30 de studenți din Anglia, Grecia, Italia, Polonia și Turcia studiază, prin programul Erasmus+, la Universitatea din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În primul semestru al anului educațional 2015-2016, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, studiază, prin programul Erasmus+, un număr de 30 de studenți din Anglia, Grecia, Italia, Polonia și Turcia.

Primirea oficiala a studentilor Erasmus+ la UAB48Studenții străini sunt din Polonia – 20, Turcia – 5, Grecia – 3, Anglia și Italia – câte unul și studiază la specializările Filologie (engleză), Drept, Administrarea afacerilor sau Matematică.

Studenții au fost cazați în campusurile universitare, pentru a se putea integra cât mai bine, iar Universitatea din Alba Iulia va încerca să le ofere o ”ședere cât mai plăcută” și ”experiențe memorabile” potrivit coordonatorului instituțional Erasmus+, director al Centrului de Relații Internațional, prof. la Facultatea de Filologie, Teodora Iordăchescu.

Luni, în Sala Senatului, a avut loc primirea oficială a studenților Erasmus+, la eveniment participând oficiali ai universității și profesori, studenții străini având ocazia să se prezinte.

Teodora Iordăchescu a afirmat că UAB are parteneriate și acorduri instituționale cu peste 100 de universități, și, grație acestora, studenții din Alba Iulia pot studia în străinătate și viceversa. Coordonatorul instituțional Erasmus+ a precizat că o parte din studenții străini, când ajung în țările de origine, laudă Alba Iulia, și, astfel, colegii lor doresc să vină în anii următori. Aceștia se pot înscrie pentru un semestru, dar își pot prelungi șederea tot anul universitar.

Centrul de Relaţii Internaţionale al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este structura prin care se derulează programe şi se stabilesc relaţii de parteneriat cu instituţii de învăţământ superior, organizaţii sau firme din străinătate.

Printre obiectivele Centrului se numără: Lărgirea reţelei de cooperare europeană / internaţională prin participarea la programele CEEPUS; Demararea programelor de vizite pregatitoare în vederea stabilirii de noi contacte; Stimularea cooperării regionale prin schimburi de publicaţii în domeniile de interes pentru această zonă; Organizarea programelor de studii de vară cu participare internaţională; Extinderea relaţiilor de colaborare cu universităţi europene prin acorduri bilaterale; Promovarea imaginii universitare în străinătate prin prezentarea paginilor WEB dinamice, reactualizate periodic, a listelor de discuţii pe diverse domenii de interes atât pentru activitatea didactică, cât şi pentru cercetarea ştiinţifică, prin mijloace audio-video; Stimularea prezenţei cadrelor didactice la conferinţe internaţionale şi participarea lor în programele cu finanţare externă; Atragerea de studenţi străini prin prezentări făcute pe Internet, saloane internaţionale, etc.

În prezent, Universitatea colaborează cu peste 100 de instituţii de învăţământ superior şi asociaţii din străinătate (ţări membre ale Uniunii Europene dar şi Statele Unite, China, ţări europene ne-membre ale Uniunii) cu care au fost încheiate acorduri generale de colaborare didactică, ştiinţifică, culturală şi tehnică şi care prevăd schimburi de cadre didactice, cercetători, studenţi, de materiale didactice, publicaţii, precum şi intenţii de colaborare pe diferite proiecte de interes comun.

[nggallery id=1080]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea