Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO: Vara în Munţii Apuseni, marile catedrale ale pământului transilvănean: ziduri de stânci, mozaic de flori, coruri de izvoare, boltă de stele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Munţii Apuseni, una din constantele existenţei noastre efemere, este cel care ne oferă linişte, atunci când viaţa tumultuoasă din oraş ne oboseşte, sau cel care ne face inima să tresare de exaltare pentru toate lucrurile pe care e dispus să ni le dezvăluie atunci când suntem în mijlocul lui.

Iubim muntele cu tot ce înseamnă el: locuri şi peisaje, fie că sunt piscuri golaşe sau împădurite, fie că e iarnă, vară, toamnă sau primăvară. Oamenii de munte sunt atât de deosebiţi prin simplitatea şi uneori puritatea lor sufletească, iar obiceiurile şi tradiţiile lor din păcate se mai păstrează doar pe anumite meleaguri.

Copilăriile trăite în satele de la poalele munţilor au un aer cu totul special: copii hai hui pe dealuri şi văi după frăguţe, pârâuri limpezi ce strălucesc în lumina soarelui. Dimineţi cu gene de aur ale unui soare tânăr ce şterge într-o clipă într-o nemăsurată depărtare umbra de pe fruntea munţilor neguroşi.

Priveliştea este atât de frumoasă, de parcă mâini măiestre şi-ar fi luat paleta de culori şi ar fi pictat-o.

[nggallery id=4269]

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea