Rămâi conectat

Sport

FOTO, Unirea Alba Iulia – Pandurii Tg. Jiu 1-1 (1-1) | Gicu Grozav revine cu gol pentru „alb-negrii”! Spectacol pe „Cetate”, meci întrerupt în minutul 73, din pricina vremii

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Internaţionalul român Gicu Grozav a îmbrăcat iarăşi tricoul echipei sale de suflet, Unirea Alba Iulia, fiind titular în partida amicală de lux, cu fosta prim-divizionară Pandurii Tg. Jiu, idolul din „Cetate” revenind cu gol în „alb-negru”, în remiza 1-1 (1-1) cu gruparea gorjeană!

Din pricina ploiii și a vântului puternic, partida s-a întrerupt în minutul 73, de centralul Horațiu Balea, după „modelul” de la Galtiu, cu CSM Școlar Reșița!

Peste 700 de spectatori s-au regăsit la terenul secund al Stadionului „Cetate”, dornici să-și revadă favoriții, dar și pe idolul Gicu Grozav, salvatorul Unirii, alături de Mihai Oancea.

Și revenit după 7 ani în tricoul echipei din orașul natal, Gicu și-a luat numărul favorit, „7” și a dat drumul la spectacol. Revederea din teren cu prietenul său Cipri Selagea s-a concretizat cu o acțiune de finețe, pasă filtrantă a căpitanului unirist, preluare elegantă a lui Gicu și finalizare în stil de mare fotbalist. Gicu a celebrat reușita cu o tumbă, iar spectatorii au început să scandeze „Unirea, Unirea”.

*Himcinschi: „Gicu este un jucător exponențial pentru echipa națională”

Ne-am reunit de puțin timp, 4 zile și am folosit acest meci pentru a vedea o serie de jucători. Începutul este promițător, dar mai este mult de lucru. În trecut am mai lucrat cu Gicu, în calitate de antrenor secund, între timp Gicu a explodat, este la un nivel foarte înalt, un jucător exponențial al echipei naționale. Ne-am bucurat că Unirea l-a avut în teren, un fotbalist de la care avem mult de învățat„, a precizat Adorian Himcinschi.

*Selagea: „Sunt convins că vom duce Unirea în Liga 1”

Ne-am mișcat bine, a rezultat un meci pe alocuri reușit.  Când joci cu mult public în tribune, practic te simți fotbalist. Este îmbucurător că lumea a venit lângă Unirea, spectatori și oameni cu potență financiară. O luăm pas cu pas, dar sunt convins că Unirea va ajunge acolo unde îi este locul, unde a fost nu demult. Nu știm când se va întâmpla, în doi, trei, cinci ani, dar Unirea va ajunge în Liga 1„, a menționat căpitanul Ciprian Selagea.

Deschiderea scorului a fost prefațată de ocazia lui S. Turuș (2), când Rotaru a îndepărtat de pe linia porții, Gorjenii nu au uitat fotbalul și au început să lege pasele, iar nou-venitul V. Bujor (37) a egalat după un balon primit de la Trifu.

După căldura sufocantă din primul mitan, peste 37 de grade, în repriza secundă s-a pornit o ploaie vijelioasă ce i-a alungat pe fanii Unirii, iar meciul s-a întrerupt.

Unirea Alba Iulia: Căt. Suciu – F. Morar, Scrob, Al. Man, Ad. Matei,  B. Ştef, Selagea, Al. Giurgiu,Tat – S. Turuş, Gicu Grozav, după pauză au mai intrat Apetri, Jude, Onacă,  Davidaș, Lăsconi, S. Fulea. Antrenor Adorian Himcinschi

Pandurii: Stanca – Rotaru, Ciobanu, Lung, Vasilescu – Zainea, Petrescu – Trifu, Cocîrlă, Șendroiu – Bujor; iar după pauză Popescu, Celea, Ghidurea, Georgescu, Vodă – Pîrvulescu, Dănăricu – Cioiu, Gianimu, Dodoi – Mărgărit. Antrenor Mihai Teja.

 

[nggallery id=4359]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea