Rămâi conectat

Monden-Clubbing

FOTO: Un designer vestimentar din județul Alba a ajuns să fie cunoscut peste mări și țări. Cu o experiență de peste 14 ani, a cucerit până și Dubaiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Cu peste 14 ani de experiență,  designerul vestimentar Ioana Șuteu, din Alba Iulia, a intrat în forță în lumea modei, cu multă imaginație și energie, și a ajuns să fie cunoscută peste mări și țări. Ea realizează creații pentru femei cu stil, care trebuie să fie un etalon pentru cei din jurul lor.

Ambiţioasă şi delicată, designerul  Ioana Şuteu ne-a mărturisit că s-a simţit atrasă de fermecătoarea lume a modei încă din copilărie. A înţeles, în timp, că moda este o ţinută, un stil şi că, aşa cum spunea Cehov, ”la om totul trebuie sa fie frumos: şi faţa şi îmbrăcămintea şi gândul şi sufletul”. Urmărind creaţiile designerului Ioana Şuteu am înţeles şi noi că moda este o artă, la fel ca pictura, ca muzica ori literatura. Am înţeles că moda înseamnă armonia de formă, de stil şi culori, este simplitate, naturaleţe, dar şi inteligenţă. E exprimarea delicateţei sufleteşti şi poate să ne însoţească mereu.

Ioan Şuteu a absolvit Liceul de muzică şi arte plastice din Alba Iulia, iar apoi a urmat Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, devenind designer vestimentar. A luat parte la numeroase evenimente din lumea modei, a obţinut diploma Alumni Univeristas Artium Napocensis Cluj – ca fashion designer, a fost reprezentant UNICEF România, al UNICEF SUA, iar lucrările sale s-au bucurat mereu de aprecierea publicului.

Dubai – o dorinţă împlinită
Ioana Şuteu ne-a mărturisit că marile provocări pe care le-a întâmpinat, ca designer vestimentar, sunt legate de lansarea creaţiilor în diferite ţări ale lumii.

designer alba iulia19”Mi-am dorit mereu colecţii în diferite ţări, dar vă mărturisesc că cea mai mare provocare a fost Dubai. Aici este o lume pe care mă bucur că am avut şansa să o cunosc, m-a fermecat şi îmi doresc să revin acolo cât mai curând. Înainte de a ajunge în Dubai, creaţiile mele au fost lansate în Croaţia, Turcia, Japonia, Grecia – Creta şi Paralia Katterini”, ne-a declarat Ioana Şuteu.

Graţie calităţilor sale incontestabile, Ioana Şuteu a reuşit să pătrundă rapid în fermecătoarea lume a designerilor. Potrivit declaraţiei sale, ”în lumea designerilor trebuie să intri în forţă, cu multă imaginaţie şi multă energie, şi mai ales trebuie să faci eforturi pentru a  rezista aici, în timp. Prima mea creaţie a fost realizată dintr-un simplu ziar, iar odată cu trecerea timpului am descoperit pasiunea pentru fashion crochet. Mă bucur că am reuşit să fiu promovată în 380 de cluburi crochet din întreaga lume, astfel reuşind să îmi promovez creaţiile”, ne-a mărturisit Ioana Şuteu.

Un exemplu care ne demonstrează că Ioana Şuteu ştie să îmbine surprinzător meseria de designer vestimentar cu cea de top model este diploma pe care a obţinut-o – ”Princess of crochet”.

Colaborare cu o firmă de renume
Designerul Ioana Şuteu a început să lucreze la Eponge by House of Art în urmă cu 14 ani, a avut şansa de a creşte în această minunată firmă, alături de oameni deosebiţi, a reuşit să lucreze într-un colectiv de profesionişti. ”Imediat ce am început colaborarea cu această firmă de renume am înţeles că am avut mult noroc să descopăr aici oameni deosebiţi, cărora le mulţumesc pentru tot sprijinul acordat”, ne-a declarat Ioan Şuteu. Ea ne-a dezvăluit un secret al muncii sale de designer: este fermecată de coloritul păunilor, îi îndrăgeşte şi ori de câte ori lucrează la o nouă colecţie ei sunt o sursă de inspiraţie, dar şi de relaxare. De altfel, prezentând una dintre colecţiile sale, ea a îmbrăcat o minunată rochie combinată cu pene de păun.

În privinţa colaborării cu alţi designeri, Ioana Şuteu ne-a mărturisit că nu agreează această idee, singurul mentor al său fiind profesorul universitar Elena Baso Stănescu. Totodată, Ioana s-a bucurat că a avut onoarea de a dobândi mai multă experienţă, prin participarea la un intership  în Gifu – Japonia.

Anii au trecut şi designerul Ioana Şuteu a ajuns să colaboreze, aşa cum spuneam, cu 380 de cluburi de fashion crochet şi de aproape 4 ani schimbul de experienţă între cei ce fac parte din acest club a ajutat-o foarte mult: ”Astfel, am reuşit să lansez colecţii unicat, realizate fără ajutorul schemelor, totul fiind rodul imaginaţiei. De obicei, mă adresez persoanelor care poartă mărimi mici – 36, 38, 40, 42. designer alba iulia13Creaţiile mele personale se potrivesc femeilor puternice, cu o personalitate foarte bine dezvoltată, celor care îşi doresc să fie deosebite. Eu am convingerea că ”pentru a fi de neînlocuit trebuie să fii diferit”, aşa cum spunea Coco Chanel. Pagina mea personală se numeşte ”Fashion Crochet Ioana Şuteu” şi o puteţi accesa şi folosind site-ul de socializare facebook”.

Creaţii pentru femei cu stil
Dacă ar trebui să definim eleganţa, este imposibil să o facem în câteva rânduri. Ea nu ţine doar de modul în care te îmbraci, ţine de tot ce înseamnă atitudine şi abordare. Eleganţa este o combinaţie echilibrată între 3 elemente esenţiale: distincţie, naturaleţe şi simplitate. Aşa cum ne-a mărturisit Ioana Şuteu, pentru ea, ”femeia cu stil reprezintă întotdeauna un etalon de eleganţă pentru cei din jurul său, pentru celelalte femei, un standard superior la care acestea se vor raporta. Un rol esenţial îl are delicateţea gesturilor ei, dar şi a privirii ei. De asemenea, este foarte important să fii tu însăţi. Nu în ultimul rând, încrederea este cea care face diferenţa între o femeie frumoasă şi o femeie cu stil. Dacă îţi doreşti să fii o femeie cu stil atunci trebuie să fii conştientă de valoarea ta, pentru ca apoi, la rândul lor, şi ceilalţi să înţeleagă cât de mult valorezi”.

O zi din viaţa unui designer
Am auzit multe reţete de succes, am văzut filme şi am ascultat poveşti despre cum poţi să atingi succesul în meseria de designer. Aşa că am fost curioşi să află cum arată o zi din viaţa unui designer. designer alba iulia14”Ziua începe la ora 7 dimineaţa, cu o cafea bună, apoi, la ora 8.00, începe pregătirea intensă a modelelor, proba diverselor prototipuri, totul desfăşurându-se pe parcursul a 8 ore. La ora 16.00 savurez cea mai delicioasă ciocolată, urmează o binemeritată oră de relaxare şi apoi rezolvarea diferitelor probleme administrative. Următoarele două ore sunt dedicate joggingului, în Parcul  Dendrologic din Alba Iulia, pentru a avea o siluetă de invidiat. Urmează două ore de documentare profesională, de interviuri on-line pentru cluburile crochet, de promovare pe blogul Eponge by House of Art, dar şi de documentare Fashion TV”, a spus Ioana Şuteu. Designerul albaiulian îi sfătuieşte pe cei aflaţi la început de drum în lumea modei să lupte pentru talentul lor cu încredere şi cu maximă creativitate şi atunci cu siguranţă vor reuşi. Revenind la creaţiile sale, Ioana Şuteu ne-a spus că femeile cu stil pot să găsească şi să admire modelele ei pe pagina ”Fashion Crochet”. ”Cea mai apreciată colecţie a fost cea prezentată în Dubai, unde am avut norocul să întâlnesc oameni deosebiţi, care ne-au ajutat foarte mult – a fost o experienţă profesională deosebită. Acum lucrez la următoarea colecţie, cu ţinute de seară, creaţiile fiind inspirate din stilul arab, iar modelele vor fi prezentate în aceeaşi locaţie mirifică – Dubai, cât de curând”, ne-a declarat Ioan Şuteu.

Îi dorim succes şi inspiraţie, pentru ca modelele sale să aducă încântare cât mai multor femei din ţară, dar şi de dincolo de graniţe!

[nggallery id=2533]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The Fall Guy / Cascadorull Avanpremiera Regia: David Leitch Cu: Aaron Taylor-Johnson, Ryan Gosling, Emily Blunt, Teresa Palmer Gen Film: Actiune, Drama Durată: 119 min Rating: AP 12 Este cascador și, la fel ca […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea