Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Un chef albaiulian a creat parfumul comestibil, folosit pentru mâncărurile dulci, dar și pentru corp. ”Vert de Toma” va fi lansat la ”Alba Carolina Food Fest” 2017

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianul chef Cosmin Toma surprinde cu o nouă invenție inedită. Bucătarul a creat un parfum comestibil, folosit pentru mâncărurile dulci, dar și pentru corp, despre care acesta spune că este unic în lume. Parfumul ”Vert de Toma” are miros de lavandă, fenicul și mentă sălbatică.  Cei care vor dori să-și facă o idee despre aroma parfumului, o vor putea face la Alba Carolina Food Fest 2017, festivalul în cadrul căruia va fi lansat. 

”Parfumul <Vert de Toma> este un parfum comestibil pentru el, ea și deserturi. Interesant la acest parfum, unic în lume, este că poate fi folosit și pentru corp, în loc de aftershave. Parfumul, de culoare verde,  are miros de lavandă, fenicul și puțină mentă sălbatică”, precizează chef Toma.

Bucătarul albaiulian spune că parfumul a fost testat deja pe clienți, în cadrul unui restaurant din Sebeș, și s-a bucurat de succes.

Cei care nu vor ajunge la Alba Carolina Food Fest, vor putea să-l încerce cu altă ocazie. Chef Toma și-a propus ca, din 2018,  să scoată ”sticluța magică” pe piață, spre vânzare.

Tot în cadrul festivalului, Comsin Toma, care anul trecut a lansat cea mai mare carte de rețete din România, și-a propus să realizeze și cel mai mare salam de biscuiți, în lungime de 10 metri.

Chef Cosmin Toma, din Alba Iulia, este cunoscut pentru inventivitatea și modul în care reinterpretează rețete clasice. Consultant la mai multe restaurante din Transilvania, Cosmin Toma a participat de-a lungul timpului la diverse competiții și expoziții cu specific culinar, inclusiv la celebra emisiune Top Chef.

FOTO: Ionuț Văidean

[nggallery id=3875]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri după-masa, în jurul orei 17.00, în Sebeș. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE VIDEO INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Secția de pompieri Sebeș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea