Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Ultima strigare a catalogului pentru elevii claselor a XII-a de la colegiile din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii claselor terminale de la cele două colegii cugirene,  Colegiul Naţional ,,David Prodan’’ și Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu”, au participat în vineri dimineaţa la festivităţile de încheiere a anului şcolar.

Cu buchete de flori și emotii din plin, copiii au venit la careul festiv împreună cu părinții sau prietenii. Cei mai buni au fost premiati cu diplome si cadouri.  A fost ultima lor prezenţă în calitate de elevi având în vedere că peste nu mult timp îi aşteaptă două mari provocări: examenul de bacalaureat urmat de cel mai mare examen şi anume acela care le va defini drumul fiecăruia în viaţă. Numărul elevilor care au terminat anul şcolar este de 62 la Colegiul Tehnic ,,I.D. lăzărescu’’ şi de 81 la Colegiul Naţional ,,David Prodan’’.

Pentru a evita vremea ce nu se arăta prea prietenoasă,  ambele instituții au ținut să desfășoare evenimentele festive, nu în aer liber așa cum au făcut-o până în fiecare an, ci în locații mai sigure. Astfel, în timp ce elevii și cadrele didactice ale Colegiului Național ,,David Prodan” s-au strâns începând cu ora 11.00, la Casa orășenească de Cultură, Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” și-a desfășurat activitate în sala de sport a instituției începând cu ora 12.00.  La ambele manifestări a participat și s-a adresat elevilor, primarul orașului, Adrian Teban.

Edilul Cugirului i-a felicitat pe absolvenți, le-a urat succes la examenele deloc ușoare, care îi așteaptă și le-a propus ca după terminarea studenției să se întoarcă în orașul în care au crescut și unde au reușit să-și desăvârșească o parte din educație. Despre semnificația  acestui moment au vorbit și directorii celor două colegii, prof. Ionela Cozmescu(Colegiul Națonal ,,David Prodan”) şi  profesor  Ionuț Iancu(Colegiul Tehnic I. D. Lăzărescu), care le-au urat elevilor mult success la importantul examen care îi asteaptă şi ,,drum bun’’ în viaţă. A urmat o ,,Gală a performerilor” de premierea elevilor care au obţinut cele mai bune rezultate la olimpiadele şcolare judeţene şi naţionale. Astfel, la Colegiul Național ,,David Prodan”:  Banu Ioana a obținut mențiune specială la olimpiada națională de istorie -prof. Băcilă Nicolae; Șandru Damaris premiul I – Olimpiada Națională de Spaniolă; Băluțiu Iulia Alessia  Premiul III – Olimpiada Națională de Italiană -prof. Munteanu Anca; Oargă Rareș participare Olimpiada Națională de socio-umane – Prof. Oarga Serafina; Călariu Andrei participare la concursul national Adolf Haimovici – Prof. Mihai Claudia.  La etapa  județeană( doar pentru elevii de clasa a XII-a): Zinca Adrian premiul II – Olimpiada de istorie – prof. Băcilă Nicolae (cl a XII-a C); Șandru Damaris premiul I –  Olimpiada de spaniolă (XII C); Călariu Andrei premiul al II-lea – concursul de matematică Adolf Haimovici( XII B) – Prof. Mihai Claudia; Spătaru Maria premiul III – Olimpiada de limba și literature română( XII C) – prof. Moldovan Alina; Mareș Bianca premiul III – olimpiada de socio-umane psihologie( XII C )- Prof. Oarga Serafina. Tot cu această ocazie, dr.ing. Călin Curea a făcut premierile pemtru concursul e matematică ,,Profesor Ioan Mariș”.

La evenimentul desfăşurat de către Colegiul Naţional ,,David Prodan’’a participat în calitate de profesor, dar și de viceprimar al orașului, ing. Călin Furdui, precum și prof. Rodica Florea directorul Casei de Cultură. La Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” au fost acordate premii la 2 șefi de promoție, care au absolvit liceul cu nota 10 și anume: Goța Mihai și Ioani Mihaela. S-a acordat un premiu special colegiului pentru participarea la Concursul e matematică ,,Profesor Ioan Mariș”. Tot în același cadru au mai fost acordate 3 premii I, 3 premii II și 25 de mențiuni. Noutatea a constat în faptul că la evenimentul de la Colegiul tehnic au participat și reprezentanți ai agenților economici din oraș, care au acordat premii speciale elevilor pentru activitate practică.

Elevului Ghișa Alexandru i s-a  acordat locul I pentru participarea la Olimpiada tehnică pe judet(dr. ing. Alexandru Micaciu și dr. ing. Dacia Napău), iar eleva Ioani Mihaela a primit premiul pentru Mențiune la olimpiada națională de matematică ,,Adolf Haimovici”(prof. Precup Claudia). Un premiu special s-a acordat elevei CîrjaCosmina pentru ZERO absențe școlare. La final, directorul Ionuț Iancu a ținut să evidențieze sprijinul deosebit pe care instituția de învățământ l-a primit din partea inspectorului general adj. al ISJ Alba, prof. Monalisa Borza.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=4043]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat Peste 5 litri și 8 kg de substanțe de protecția plantelor au fost confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea. Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea