Rămâi conectat

Sport

FOTO: Tenismena albaiuliană Miriam Bulgaru, finalistă la ITF PRO la Tg. Jiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tenismena albaiuliană Miriam Bulgaru a reuşit un rezultat notabil, calificându-se în finala unui important turneu de tenis de la Tg. Jiu, după un parcurs excelent.

Săptămâna recentă în municipiul reşedinţă a judeţului Gorj s-a disputat turneul de tenis ITF Pro (cu premii totale de 15.000 de dolari), întrunind jucătoare din România, USA, Mexic, Japonia, India, Italia şi alte ţări. Mai Hontama, japoneza ce a fost semifinalistă la Australian Open şi sfertfinalistă la Wimbledon juniori, a fost eliminată în acest turneu de Miriam Bulgaru, ce a învins-o cu scorul 6-1, 6-7 (5), 7-5. Aceeaşi soartă a avut-o şi principala favorită a competiţiei, o jucătoare din Italia, Federica Bilardo, învinsă de jucătoarea din Cetatea Marii Uniri în semifinale (succes cu 1-6, 6-4, 6-4).

A fost o săptămână frumoasă, am reuşit să ajung până în ultima zi a competiţiei şi sincer mi-a fost extrem de dor să revin într-o finală în Circuitul Pro. Pe parcursul acestui turneu am avut parte de meciuri foarte lungi, partide maraton pe care le am terminat învingătoare şi asta îmi dă o încredere enormă în mine şi în pregătirea mea fizică. Este un început bun pentru ce mi-am propus în viitor, sunt nerăbdătoare să joc turnee şi să mă dezvolt. Aş vrea să le mulţumesc persoanelor care îmi sunt alături, fie că trec prin perioade bune sau grele. Nu mi-a fost uşor ca sportiv profesionist să urmăresc câteva luni un alt obiectiv, acela fiind Bacalaureatul, însă acum mă pot dedica 100 la sută tenisului. Mulţumesc încă o dată oamenilor de lângă mine, cei care fac parte din staff şi de asemenea părinţilor pentru înţelegere şi răbdare”, a menţionat jucătoarea în vârstă de 18 ani.

Miriam este o sportivă cu imaginaţie bogată, foarte creativă pe teren. În ultima vreme am pus mult accent pe pregătirea fizică. A urmat o abordare nouă ce i-a adus plusuri de putere şi îmbunătăţiri la deplasarea pe teren. Astfel, a încheiat turneul cu prospeţime fizică, fără niciun semn de oboseală. Ba chiar mai mult, accelerometrul triaxial cu care am efectuat teste fizice pe durata turneului, a indicat creşteri ale puterii de la o zi la alta, în ciuda meciurilor lungi şi intense”, a precizat Lucian Nicolescu, preparatorul fizic al promiţătoarei jucătoare.

Miriam ajuns în finala turneului de tenis de la Târgu Jiu după ce a eliminat-o în semifinale pe favorita principală şi a pierdut în ultimul act în compania unei jucătoare cu 7 ani mai în vârstă, respectiv italianca Gaia Sanesi, ce s-a impus în două seturi (6-1, 6-2). În următoarele două săptămâni, Miriam Bulgaru va rămâne la Tg. Jiu pentru a juca în cadrul altor două turnee. A câștigat 1000 de dolari pentru locul secund din primul turneu de la Târgu Jiu, dar, pentru un sportiv profesionist, nu e de ajuns. Ca să fii constant în topul WTA ai nevoie, spune Miriam, de cel puțin 70.000 de euro anual.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea