Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Teiuș, o comunitate puternică unde solidaritatea se trăiește prin fapte și încrederea se construiește prin cooperare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Asociația Caritas Blaj și Primăria Teiuș au organizat conferința de închidere a proiectului Centrul Cultural Educațional Multifuncțional „Proromanes” Teiuș, finanțat în cadrul programului RO10 CORAI 2010, Granturile SEE 2009-2014, administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Evenimentul s-a bucurat de participarea reprezentanților Primăriei Teiuș, a conducerii Caritas Blaj, echipei locale de proiect și a beneficiarilor proiectului. Cu această ocazie Pr. Nicolae Anușcă, Directorul General al Asociației a oficiat și o rugăciune de sfințire și binecuvântare a clădirii în care funcționează Centrul de Zi pentru Copii.

În cuvântul său Parintele Anușcă a afirmat „Ceea ce se vede aici este exemplul unei bune practici în domeniul cooperării și parteneriatului între toți factorii interesați din comunitate: autoritățile publice locale (Primăria Teiuș), Biserica și Organizația Caritas, acest model de succes ar putea fi preluat ca reper și de alte localități din România. Toate instituțiile implicate în proiect încearcă să vină în sprijinul copiilor proveniți din medii sociale vulnerabile într-o acțiune sinergică și intr-o simfonie a solidarității.

Asociația Caritas ca furnizor acreditat de servicii sociale a implementat în perioada iulie 2016 – aprilie 2017, în calitate de partener al Primăriei Teiuș proiectul Centrul Cultural Educațional Multifuncțional „Proromanes” Teiuș. Obiectivul general al proiectului a fost și este creșterea accesului copiilor cu vârste cuprinse între 3-15 ani la programe socio-educaționale de sprijin pentru susținerea integrării lor școlare și sociale viitoare și prevenirea fenomenului părăsirii timpurii a școlii.

În perioada trecută de la inițierea și deschiderea Centrului, un număr de aproximativ 100 de copii au beneficiat de servicii și asistență dintre care 50 elevi din ciclul primar, clasele pregătitoare-clasa a IV-a și 50 elevi din ciclul gimnazial și preșcolar. Activitățile oferite s-au bucurat de sprijinul substanțial al conducerii și personalului educativ din cadrul Liceului Teoretic Teiuș. Centrul este deservit de o echipă motivată și competentă având în componență următorii specialiști: 1 asistent social și cu rol de coordonator al centrului de zi/, 2 educatori specializați, 1 psiholog, 1 îngrijitor și voluntari.

Investiția finalizată în anul 2016 și activitatea proiectului care au fost inițiată prin grantul grantul SEE 2009-2014 va fi continuată si după încheierea acestei finanțării din surse publice externe. Cu sprijinul Primăriei Teiuș organizația Caritas Blaj va oferi servicii în perioada următoare copiilor din comunitate care se confruntă cu dificultăți sociale. La eveniment s-a putut citi pe fețele copiilor participanți, care beneficiază de serviciile centrului, mulțumirea și satisfacția.

Primarul Orașului Teiuș Mirel Hălălaie a apreciat în cadrul alocuțiuni ținute cu această ocazie necesitatea și calitatea serviciilor noastre, „Ca primar al Orașului sunt mulțumit de modul cum se derulează parteneriatul cu organizația Caritas Mitropolitan Blaj, nu doar referitor la Centrului „Proromanes”, unde putem vedea că se derulează o activitate deosebită și tratată cu maximă responsabilitate dar și în ceea ce privește ansamblul tuturor activităților sociale pe care Caritas le oferă persoanelor cu nevoi sociale din orașul nostru. Pentru toate acestea nu pot să am decât o părere deosebită”, a concluzionat edilul șef din Teiuș.

Centrul de comunicare Caritas Blaj

[nggallery id=3848]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea