Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Târgul Meșterilor Populari, la Alba Iulia. Produse tradiționale din lemn, piele, sticlă, țesături, decorațiuni și haine populare, expuse spre vânzare în Piața Cetății

Ziarul Unirea

Publicat

în

targul mesterilor populari alba iulia18Iubitorii de tradiție sunt așteptați, în acest weekend și de Sfânta Maria, la Târgul Meșterilor Populari din Alba Iulia.

Zeci de artizani, din mai multe județe ale țării, și-au dat întâlnire în ”cealaltă capitală” pentru a-și expune produsele spre vânzare la târgul organizat în Piața Cetății Alba Carolina, în perioada 12 – 15 august 2016.

Asfel, cei care se vor plimba pe pietonala din Cetate vor avea ocazia de a admira și cumpăra o mulțime de produse tradiționale realizate de meșteri populari. De la arta lemnului, la ceramică, pielărie, cusături, țesături, haine populare, diverse tipuri de pictură și decorațiuni, produsele vor putea fi prezentate clienților în detaliu, chiar de către realizatorii înșiși.

targul mesterilor populari alba iulia28Printre meșterii populari invitați la târgul de la Alba Iulia se află: Alexandru Rotar – meșter sticlar din Târgu Mureș, Emil Milășan – meșter în arta lemnului din Târgu Mureș, Marian Drăgan – sculptură în lemn, din Băbeni, județul Vâlcea, Andrei Ursu Mocan – decorațiuni din lemn și ceramică, din Timișoara, Lidia Rusu – cusături tradiționale, din Cluj, Persida Negruțiu – pictură și icoane din Târgu Mureș, Elena Costinaș – icoane pe sticlă, din Târgu Mureș, Carmen Balea – meșter curelar din Cugir, Daniel Haneș – meșter în arta lemnului din Vidra, Lucreția Gordeș – cusături tradiționale din Feneș, Emilia Simina – împletituri din cânepă, din Abrud, Lucia Pilțu, tricotaje, din Stremț.

Târgul este parte din festivalul de folclor „Cântec de suflet”, organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia și Asociația Tradiții Textile.

Citiți și În 14-15 august, ”Cântec de suflet”: Artiști consacrați și tineri interpreți de muzică populară vin la cel mai mare festival de folclor din Alba Iulia. PROGRAMUL

[nggallery id=2507]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc Un incendiu a izbucnit la un utilaj agricol din satul Silivaș, comuna Hopârta. Au intervenit pompierii din Aiud. Citește și: INCENDIU de vegetație uscată la Băgău: Intervin pompierii din Aiud cu o autospecială Detașamentul de pompieri Aiud intervine cu o autospecială de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea