Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Târgul liceelor și meseriilor, la Alba Mall: Politicienii i-au îndemnat pe elevii de clasa a VIII-a să profeseze, în România, după terminarea studiilor

Dragoş Suciu

Publicat

în

Targul liceelor si meseriilor Alba Mall11Prima ediție din cadrul Târgului liceelor și meseriilor a fost organizată, joi, la centrul comercial Alba Mall, cu participarea a sute de elevi de clasa a VIII-a. Ei au venit să se informeze despre oferta educațională a instituțiilor de învățământ din Alba și au fost îndemnați de politicieni ca după terminarea studiilor să profeseze în țară, pentru că România are nevoie de ei.

Marcela Dărămuș a precizat că târgul s-a organizat pentru ca elevii de clasa a VIII-a să fie bine informați despre oferta educațională a Targul liceelor si meseriilor Alba Mall47instituțiilor de învățământ din Alba și să-și poată alege, în cunoștință de cauză, ruta școlară sau profesională dorită. Inspectorul școlar general a mai spus că orice sfârșit este un nou început, iar IȘJ Alba, ca instituție coordonatoare, își dorește ca acest început să fie cel mai bun pentru elevi și pentru familiile lor.

La eveniment a participat și Ileana Cojocaru, consilier în Ministerul Educației. Ea le-a transmis elevilor să rămână în țară și să devină viitorii specialiști cu care România se va mândri.

Targul liceelor si meseriilor Alba Mall58Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a afirmat că această inițiativă este benefică pentru elevi, iar părinții acestora, cu siguranță, o vor aprecia.

Subprefectul județului Alba, Cornel Murg, le-a spus absolvenților că ”meseria este brățară de aur”, iar ”restul brățărilor sunt trecătoare”.

Deputatul Ioan Dîrzu a precizat că oferta pe care o au acum elevii este mult mai bogată decât cea pe care au avut-o ei, dorindu-le să devină viitorii șefi ai CJ, deputați și conducători ai țării.

Targul liceelor si meseriilor Alba Mall60Elevii au trecut pe la fiecare stand de unde au luat broșuri, pliante și informații utile despre instituțiile de învățământ din Alba.
Evenimentul a debutat prin intonarea Imnului Național al României și prin tăierea unei panglici.

Elevii de clasa a VIII-a se pregătesc pentru Evaluarea Națională 2015. Calendar:

13 iunie 2015                   Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
15-17 iunie 2015              Înscrierea la Evaluarea Naționala
22 iunie 2015                   Limba si literatura romana – proba scrisa
23 iunie 2015                   Limba si literatura materna – proba scrisa
24 iunie 2015                   Matematica – proba scrisa
26 iunie 2015                   Afișarea rezultatelor (pana la ora 16)
26 iunie 2015                   Depunerea contestațiilor (orele 16 – 20)
27 – 29 iunie 2015            Rezolvarea contestațiilor
30 iunie 2015                   Afișarea rezultatelor finale după contestații

[nggallery id=546]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea