Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Sute de elevi de la şcolile din Aiud s-au implicat în campania „Curăţenia de primăvară”. Spaţiile verzi şi parcurile au fost curăţate de gunoaie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cursul săptămânii 3-7 aprilie serviciile municipale specializate din Primăria Aiud și elevii școlilor din municipiu au derulat mai multe acțiuni de salubrizare de primăvară.

Potrivit reprezentanților administrației locale tot în această săptămână au avut loc mai multe acțiuni de deratizare și dezinsecție a spațiilor de joacă și unora dintre spațiile verzi ale municipiului.

Aproape 400 de elevi din școlile din Aiud au dat lecții „celor mari” prin exemplul lor în ceea ce privește modul în care ar trebui să arate spațiile verzi, parcul, trotuarele și străzile municipiul.

Timp de cinci zile cei aproape 400 de elevi împreună cu cadrele didactice, din școlile aiudene , înarmați fiind cu greble, mături, mănuși și saci de plastic au luat cu asalt cartierele și parcul municipal culegând „rodul muncii” celor certați cu ordinea curățenia.

Acțiunea de salubrizare a spațiilor verzi și a parcului municipal a fost inițiată de Primăria Municipiului Aiud, la desfășurarea ei participând voluntari de la toate școlile din municipiu. Astfel 170 de elevi de la Colegiul Național ”Titu Maiorescu” și de la Şcoala Gimnazială ”Ovidiu Hulea” au participat la salubrizarea Parcului Municipal Aiud și a străzilor Horea și Arenei. Peste 50 de elevi ai Școlii Generale ”Axente Sever” au spaţiile verzi din cartierul Micro, iar elevii de la Colegiul Național ”Bethlen Gabor” au salubrizat spațiile verzi din centrul Aiudului.

Potrivit oficialilor din Primăria Aiud au fost umpluți cu diverse deșeuri sute de saci din plastic.

„A fost o acțiune benefică atât pentru cetățenii municipiului, cărora li s-a atras în acest mod atenția necesității menținerii curățeniei, cât și din punct de vedere educațional, copii conștientizând faptul că aruncarea resturilor pe trotuare sau pe spațiile verzi va da de muncă atât administrației cât și lor, cei care s-au oferit voluntar pentru desfășurarea acestei acțiuni” ne-a declarat doamna Oana Badea, primarul Municiiului Aiud.

Dorel Lazăr

[nggallery id=3766]

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amenzi de peste 1,4 milioane lei date de ISU Alba, în primele trei luni ale anului: Controale la unități de turism, asistență socială, cluburi și magazine. Principalele ereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenzi de peste 1,4 milioane lei date de ISU Alba, în primele trei luni ale anului: Controale la unități de turism, asistență socială, cluburi și magazine. Principalele ereguli constatate În perioada 01.01.2024 – 31.03.2024 inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, au desfășurat un număr de 179 controale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea