Rămâi conectat

Sport

FOTO. Succes al fotbalului feminin din Apuseni: elevele de la Școala Gimnazială ”Dr. Petru Șpan” Lupșa s-au calificat la etapa națională de la Brașov

Ziarul Unirea

Publicat

în

Orașul Câmpeni a găzduit joi, 27 aprilie, etapa regională a Olimpiadei Gimnaziilor la fotbal – fete, eveniment care a stabilit echipa care va participa la etapa națională de la Brașov, ce se va desfășura în perioada 11-14 mai 2017.  

Pentru ,,a prinde” un loc la etapa națională, la Câmpeni s-au întrecut 6 echipe de fete – câștigătoarele etapelor județene din regiunea Centru –  de la următoarele unități de învățământ:

  • Școala Gimnazială ,,Dr. Petru Șpan” Lupșa – profesor coordonator Viorel Cioara, județul Alba;
  • Școala Gimnazială nr.11 ,,Ștefan Octavian Iosif” – profesor coordonator Mihaela Iordan, județul Brașov;
  • Școala Gimnazială ,,Turoczi Mozes” Târgu Secuiesc – profesor coordonator Zombov Ștefan Szigyorto, județul Covasna;
  • Școala Gimnazială ,,Nagy Imre” Miercurea Ciuc – profesor coordonator Balacs Laszlo, județul Harghita;
  • Școala Gimnazială Iernut – profesor coordonator Iosif Fodor, județul Mureș;
  • Școala Gimnazială ,,Hermann Oberth” Mediaș – profesor Florin Cincan, județul Sibiu.

Deschiderea competiției, cele mai multe partide și festivitatea de premiere s-au desfășurat pe terenul de sport de la Colegiul Național ,,Avram Iancu” Câmpeni, iar meciurile unei grupe au avut loc pe terenul sintetic de la Liceul Tehnologic Silvic din localitate. Semifinala a fost jucată de fotbalistele din județele Brașov și Covasna, iar în finală s-au întrecut echipele din județul Alba și Harghita, elevele Școlii Gimnaziale ,,Dr. Petru Șpan” Lupșa reușind să câștige cu 2-1 (0-0) și s-au calificat la faza finală de la Brașov, unde vor participa 8 echipe din toată țara, câștigătoarele fazelor pe regiuni. Lotul de la Lupșa, antrenat de profesorul Viorel Cioara este format din următoarele jucătoare: Andreea Cosma – declarată cea mai bună jucătoare, Claudia Cotișel, Anca Maria Olariu, Ioana Daniela Rus, Georgiana Olariu, Alexandra Man, Maria Trif, Larisa Tărău, Maria Goia, Paula Holobuț, Andreea Muntea.

La festivitatea de premiere a fost prezentat clasamentul întrecerii: locul VI – județul Mureș, locul V – județul Sibiu, locul IV – județul Brașov, locul III – județul Covasna, locul II – județul Harghita și locul I – județul Alba, oferindu-se cupe și medalii fetelor de pe primele trei locuri, cât și celor mai talentate fotbaliste.

Evenimentul organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Alba și Ministerul Educației Naționale s-a desfășurat în bune condiții, beneficiind de sprijin din partea administrației publice locale, care a oferit ajutor financiar și personal medical din subordine pentru ca totul să decurgă normal, după regulament. Comisia de validare a fost alcătuită din Mihai Negrescu – inspector școlar de Educație Fizică și Sport la Inspectoratul Școlar Județean Alba și profesorii Nicolae Achimeț și Mircea Gojeiu din Câmpeni, iar arbitrii au fost Andrei Nicola, Dan Cătălin Nemeș și Cătălin Costea din cadrul AJF Alba.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=3845]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea