Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Subiecte și bareme simulare Evaluare Națională 2017 la limba și literatura română. Elevii de clasa a VIII-a au susținut prima probă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Subiectele la simularea Evaluării Naționale 2017 la limba și literatura română. Elevii de clasa a VIII-a au susținut, luni, prima probă din cadrul simulărilor Evaluării Naționale din acest an.

Subiectele la simularea Evaluării Naționale 2017 la limba și literatura română: Click AICI pentru a descărca și baremul. 

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, obiectivele simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susține la finalul anului școlar, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum și optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare.

La clasa a VIII-a, prezența a fost de 95%. Astfel, din cei 2.828 de elevi înscriși, 2.679 au fost prezenți.

Calendar simulare evaluare națională 2017 – clasele a VIII-a: 

  • 13 martie 2017: Limba şi literatura română – probă scrisă (clasa a VIII-a)
  • 14 martie 2017: Limba şi literatura maternă – probă scrisă (clasa a VIII-a)
  • 16 martie 2017: Matematică – probă scrisă (clasa a VIII-a)
  • 31 martie 2017: Afişarea rezultatelor

„Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare județene vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune”, precizează MEN.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național, de doi profesori din unitățile de învățământ în care elevii susțin simularea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea