Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO. Strategia de sănătate a județului Alba pentru următorii patru ani, explicată în imagini

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Strategia Județeană de Sănătate 2017-2020, elaborată de specialiști ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, care cuprinde analiza și evoluția principalelor boli ale locuitorilor, riscurile privind sănătatea publică, dar și direcțiile de dezvoltare în următorii patru ani, este explicată succint în opt imagini.

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba a postat, pe contul său de Facebook, opt fotografii care explică Strategia Județeană de Sănătate, document ce conține 100 de pagini, elaborat de specialiști ai DSP Alba și ai altor instituții, conduși de dr. Olimpia Candrea, medic cu peste 20 de ani vechime în domeniul sănătății publice.

Citește și Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a propus elaborarea unei strategii județene de sănătate, adaptată la nevoile pacienților din județ

strategia-judeteana-de-sanatate-dsp-alba07

strategia-judeteana-de-sanatate-dsp-alba03

strategia-judeteana-de-sanatate-dsp-alba01

strategia-judeteana-de-sanatate-dsp-alba04

strategia-judeteana-de-sanatate-dsp-alba02

strategia-judeteana-de-sanatate-dsp-alba08

strategia-judeteana-de-sanatate-dsp-alba06

strategia-judeteana-de-sanatate-dsp-alba05

Strategia de sănătate a județului Alba a fost lansată, vineri, la Instituția Prefectului Alba, la eveniment fiind prezenți reprezentanți ai Consiliului Județean Alba, primari, manageri de spitale, directori de deconcentrate și specialiști din sistemul sanitar.

Alexandru Sinea a declarat că specialiștii DSP au muncit suplimentar, peste trei luni, la elaborarea strategiei, însă greul de-abia acum începe, odată cu implementarea și respectarea măsurilor.

Județul Alba se află între cele patru județe din țară care au o strategie de sănătate. Între obiectivele ei, de îmbunătățire a sistemului sanitar, se numără înființarea de centre medicale integrate cu componente sociale-educaționale în vederea dezvoltării asistenței medicale primare, respectarea unui plan de acțiune cu peste 100 de obiective ale DSP Alba cu responsabilități și termene de îndeplinire, consens privind necesitatea dezvoltării sistemului sanitar, dezvoltarea personală a angajaților din sănătate prin accesarea de fonduri europene și îmbunătățirea infrastructurii sistemului sanitar.

Citește și FOTO, VIDEO. Îmbunătățirea infrastructurii sistemului sanitar, prioritate a Strategiei DSP Alba: Centru de Recuperare la Zlatna și servicii de urgență la Sebeș, între obiective 

Strategia poate fi consultată cu un click AICI.

Click AICI pentru a citi planul de acțiuni al DSP Alba.

Documentul poate fi consultat și pe site-ul DSP Alba, Consiliului Județean Alba, fiind trimis tuturor instituțiilor publice din județul Alba.

La conferința de lansare, directorul DSP Alba a ținut să mulțumească tuturor instituțiilor și administrațiilor pentru implicarea de care au dat dovadă și pentru că au ajuns la un numitor comun privind nevoile de dezvoltare, acest lucru fiind o premieră la nivel național.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea