Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Sprijin pentru tinerele talente din Alba Iulia. O vioară specială a fost donată Antoniei Jelea Mancer

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Conducerea SC Hora SA Reghin a răspuns din nou, cu promptitudine, apelului lansat de echipa Centrului de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia de sprijinire a unei tinere deosebit de talentate și muncitoare, care are nevoie de o vioară pe măsura abilităților sale. Antonia Jelea Mancer va cânta, de acum încolo, la o vioară cu totul specială, care face parte dintr-o serie limitată de doar 7 astfel de instrumente realizate de renumitul producător de instrumente muzicale.

”Suntem fericiți ori de câte ori, prin proiectul nostru Produs din suflet pentru comunitate, atingem corzile sensibile ale sufletului unor oameni deosebiți, care își cultivă cu dăruire talentul și se remarcă prin munca, pasiunea și perseverența lor, oferind bucurie semenilor. Antonia Jelea Mancer ne surprinde plăcut cu aceste calități, la o vârstă fragedă. Mulțumim domnului director general al SC Hora SA Reghin, ing. Nicolae Bâzgan, și domnului ec. Gabriel Hărăpescu, pentru bucuria nemărginită pe care o aduc susținând proiecte de suflet ale comunității albaiuliene”, a declarat Ana Cosma, coordonatorul Centrului de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia.

Antonia Jelea Mancer este o fetiță de 11 ani din Alba Iulia, care cucerește pe toată lumea cu talentul și veselia ei. În doar patru ani de la începerea studiului viorii, ea are deja un palmares de invidiat, obținând multe premii întâi și premii de excelență la concursurile la care a participat.

Antonia are un deosebit talent muzical, descoperit și cultivat mai apoi de d-na prof. Mariana Lungu de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia.

După exact un an de studiu, în martie 2014, a participat la Festivalul „Johann Sebastian Bach” de la Cluj Napoca unde obține Diploma De Excelență și este invitată să cânte în Concertul de Gală al Laureaților. După această confirmare a talentului ei, munca a devenit mai intensă, orele de studiu s-au înmulțit, astfel că palmaresul Antoniei s-a completat cu: Premiul I la Concursul „Șansă Egală”- februarie 2015, Tg. Mureș;   Premiul I la Concursul Internațional „Sigismund Toduță”- martie 2015, Deva; Diploma de Excelență și Marele Premiu al Festivalului ”Johann Sebastian Bach”- martie 2015, Cluj Napoca;  Participarea , pe rând, la toate fazele Olimpiadei de Interpretare Instrumentală: faza județeană la Alba Iulia, faza zonală (5 județe) la Deva, amândouă cu Premiul I, faza națională la Suceava unde a obținut Premiul I cu maximum de puncte (100 puncte); Premiul I la Festivalul-concurs de interpretare vocal-instrumentală ”Un talent înnăscut” – mai 2015, Râmnicu Vâlcea.  În decembrie 2015, a susținut un microrecital la Institutul Cultural Român de la Viena, alături de un grup de copii de la Liceul de Arte ”Regina Maria ” conduși de doamna prof. Cristina Florea.

În anul 2016, a fost invitată să susțină un recital în Concertul de deschidere a Festivalului ”Johann Sebastian Bach”, în calitate de câștigător al Marelui Premiu al ediției precedente. Au urmat apoi fazele Olimpiadei de Interpretare instrumentală: faza județeană – Premiul I; faza zonală la Arad – Premiul I; faza națională la București – Premiul II.

La invitația Centrului de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia, Antonia a susținut un microrecital la Ambasada Chinei la București, în 21 ianuarie 2017. Atunci am cunoscut-o cu adevărat pe Antonia și confirmăm că are toate calitățile menționate de profesoara ei, doamna Mariana Lungu: ”este o fetiță foarte bine educată, este o fire veselă, deschisă, plăcută, sociabilă, prietenoasă, inteligentă, perseverentă, ambițioasă, modestă; nu este deloc o răsfățată cum s-ar putea crede, viața dându-i deja hopuri pe care să le treacă; are un caracter puternic, este dârză și serioasă, a înțeles că numai muncind asiduu o să-și îndeplinească visele”.

Frumusețea caracterului ei și talentul deosebit au convins echipa Centrului de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia să o includă în campania ”Produs din suflet pentru comunitate”, prin care am dorit să aibă parte de o vioară potrivită vârstei și îndemânării sale, care să îi permită să își cultive în continuare talentul.

Mulțumim conducerii SC Hora SA Reghin pentru că a decis să se alăture eforturilor noastre de susținere a valorilor locale, pentru al doilea an consecutiv, anul trecut donând un violoncel dintr-o serie limitată pentru un alt tânăr foarte talentat din Alba Iulia, Cristian Gabriel Pop.

Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a fost înființat în baza unui proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane și funcționează, în faza de sustenabilitate, ca structură a Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Băncile și topogoanul de la Părculețul Grădiniței și Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori

Bogdan Ilea

Publicat

în

Băncile și topogoanul din parcurile din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori Băncile de la Prculețul Grădiniței și topoganul din Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost recondiționate și vopsite. La final, un grup format din două fetițe și un băiețel, au răsplătit printr-un gest mărinimos efortul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea