Rămâi conectat

Sport

FOTO, Sportul Petrești – Viitorul Sîntimbru în Cupa României 1-0 (1-0) | La debut, Fogoroși a eliminat deținătoarea trofeului!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sportul Petrești a reușit primul rezultat notabil sub comanda lui Ștefan Fogoroși, eliminând Viitorul Sîntimbru, deținătorea trofeului, în optimile de finală ale Cupei României! Unicul gol al derby-ului acestei faze a competiției a fost înscris de Adrian Ignat (37), cu o execuție superbă a unei lovituri libere de la 18 metri.

Această victorie poate fi considerată o surpriză, dar în același timp Sportul Petrești anunță un retur interesant în care poate încurca multe planuri. S-a repetat practic rezultatul direct din turul campionatului, când gazdele s-au impus la limită, în final, dintr-un penalty contestat.

Partidă interesantă și încinsă la Petrești, un duel între foștii colaboratori Ștefan Fogoroși și Alexandru Kalanyos pe banca tehnică a Mureșului Vințu de Jos, într-un singur meci, Supercupa AJF de la Galda de Jos. Nelipsita fanfară din Petrești care înaintea startului a intonat Imnul Național a asigurat un moment special, în fața la aproximativ 200 de spectatori.

Cu nota suplimentară adugată de litigiul „Brînză”, meciul a început tare, cu bara lui D. Ianc (7)- Werber a respins cu piciorul în tranversală, cea mai mare oportunitate a vizitatorilor în primul mitan fiind șutul lui Chișu (21) – prins spectaculos de Barzoc. Cele două combatante s-au angrenat într-o dispută aspră, cu dueluri fără menajamente, Sportul Petrești reușind să deschidă scorul printr-o execuție spectaculoasă a fundsșului stânga Adrian Ignat.

După pauză, Viitorul Sîntimbru a încercat egalarea, dar o mare ocazie a fost ratată tot de gazde, prin Sava (73), reluare peste transversală. Stilul consacrat al lui Fogoroși s-a simțit în teren, petreștenii închinzându-se pentru conservarea rezultatului. Osapeții nu au reușit deloc să pericliteze poarta adversă, nefiind deloc emoții pentru Barzoc în mitanul secund. Totuşi un moment cheie al confruntării s-a petrecut în minutul 78, când Chişu a solicitat o lovitură de pedeapsă, după o fază petrecută la marginea careului advers

*Brînză, „mărul discordiei”

Startul partidei a fost întârziat circa 10 minute, motivul fiind dreptul de joc în formula gazdelor a atacantului Ciprian Brînză. Fotbalistul adus de la Dalia Sport Daia Română nu avea viza AJF pe carnet, dar figura în regulă în tabelul înaintat la AJF de echipa gazdă. Inițial Brînză era anunțat titular, apoi a fost trecut rezervă și înlocuit de Ad. Neag, dar cei de la Viitorul Sîntimbru au amenințat în continuare cu contestația dreptului de joc, prin președintele Adrian Hulea. În cele din urmă, Eugen Chirca, președintele gazdelor, pentru a stinge litigiul și a evita eventuale complicații l-a scos pe Brînză de tot de pe foaia oficială!

Au evoluat echipele:

*Sportul: Barzoc – Samoilă, D. Nemeș, Gavriluță, Ad. Ignat – Ad. Neag, Ov. Stancu, Pamfiloiu, Ol. Popa – D. Ianc, Sava; rezerve Dobre, Ordean, L. Scrob, Al. Haiduc, I. Munteanu, Boromiz. Antrenor Ștefan Fogoroși

*Viitorul: Weber – D. Hulea, Ov. Crișan, C. Hălălae, Cr. Ivașcu – Sașa, Negură, E. Hălălae, Tănase, Chișu – Al. Popa; rezerve Ov. Barna – Dumbra, Pascu, Negrea, D. Iancu, An. Crăciun, Roșu, Antrenor Alexandru Kalanyos.

[nggallery id=3570]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea