Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Spectacol dedicat Marii Uniri, pe scena Casei de Cultură din Cugir. Cântece și poezii patriotice

Ziarul Unirea

Publicat

în

cugir 15Casa de Cultură din Cugir a fost, vineri seara, gazda unui spectacol special dedicat aniversării zilei de 1 Decembrie. Un eveniment de mare trăire sufletească susţinut de către cercurile Casei de Cultură, de elevi ai Colegiului Național ,,David Prodan’’ și ai Şcolii Gimnaziale nr.3 Cugir, într-o prezentare de ținută a doamnei Diane Țigănilă – inspector de specialitate la Casa locală de Cultură. 

Despre semnificația actului istoric de la 1 Decembrie 1918 a vorbit, în debutul manifestării, viceprimarul Cugirului, profesorul de istorie Horia Rotche. În aplauzele celor prezenţi, au evoluat Cercul de teatru al Casei de Cultură, condus de artista Maria Dodoc, Cercul de canto, chitară și pian, pregătit de profesoara Corina Băcăințan, ai cărui soliști au interpretat: ”Trei culori”, ”E trist să ai o țară dezbinată”, ”Se adună moții sub gorun”, ”Foaie verde vale deal”.

A urmat recitalul Școlii Gimnaziale nr 3 Cugir cu grupul vocal ,,Mlădițe Cugirene’’, condus de profesoara Ionela Popa: (Treceți batalioane, Tricolorul, Transilvanie frumoasă, Hora Unirii). Spectacolul a continuat cu un nou moment al Cercului de teatru: ,,Noi vrem să ne unim cu țara și Sus inima români – de George Coșbuc. Participanţii au avut o mare bucurie să asculte Grupul folk – ,,Anotimpuri’’, al Şcolii Gimnaziale nr.3 condus de prof. Luminița Cebotari și preot Adrian Cebotari (Cântec de Unire, Răsai, Pentru ea).

Spectacolul s-a încheiat cu un recital al grupului folk, al Colegiului Național ,,David Prodan’’, condus de profesorul Călin Furdui.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=1336]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea