Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO. Specialiștii CESTRIN și CNAIR au prelevat probe din lotul 3 al Autostrăzii Sebeș-Turda

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Specialiștii Centrului de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN) și ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au prelevat, luni, probe din lotul 3 al Autostrăzii Sebeș-Turda pentru a se asigura de calitatea lucrărilor.

”Ministrul Transporturilor și-a continuat vizita pe șantierul Autostrăzii Sebeș-Turda, acolo unde pe lotul 1 (17 km) a constatat mobilizarea foarte slabă a constructorului, motiv pentru care acesta a fost chemat la Ministerul Transporturilor pentru discuții. Stadiul execuției pe acest lot este de numai 20%. Pe lotul 2 (24,25 km), lucrările au fost executate în proporție de 28%. Loturile 3 (12,45 km) și 4 (16,3 km) au un progres fizic de cca 70% datorită eficienței cu care constructorii au efectuat lucrările pe aceste două tronsoane. Pentru verificarea calității lucrărilor din șantierele de infrastructura de transport, se fac controale inopinate de către specialiști CESTRIN și CNAIR care prelevează probe din teren. Astăzi au fost luate probe din lotul 3 al Autostrăzii Sebeș—Turda”, se arată într-un anunț postat pe Facebook de Ministerul Transporturilor.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541.739.137 de lei pentru lotul unu, 549.332.393 de lei pentru lotul doi, 420.511.921 de lei pentru lotul trei, 470.004.894 de lei pentru lotul patru, toate fiind finanțate din fondul de coeziune, 85%, și bugetul de stat – 15%.

[nggallery id=3834]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor Comuna Daia Română va implementa un sistem de supraveghere video în scopul creșterii siguranței și prevenirii criminalității. În acest scop, administrația locală a inițiat demersuri pentru identificarea unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea