FOTO: Siguranţa locuinţei tale depinde şi de tine! – o campanie de prevenire a furturilor din locuinţe, derulată de IPJ Alba

În perioada 22 iunie – 31 august, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, derulează Campania de prevenire a furturilor din locuinţe intitulată „ SIGURANŢA LOCUINŢEI TALE DEPINDE ŞI DE TINE!”

campanie siguranta1Începând cu data de 22 iunie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cu sprijinul poliţiştilor din structurile de investigaţii criminale şi ordine publică din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti şi a secţiilor de poliţie rurală, desfășoară activităţi informativ – preventive, în scopul prevenirii furturilor din locuinţe, atât în mediul urban cât şi în mediul rural.

Activităţile circumscrise acestei campanii vizează informarea cetăţenilor cu privire la anumite moduri de operare în cazul infracţiunii de furt din locuinţă şi transmiterea de recomandări legate de protecţia imobilului, atât în perioadele în care proprietarii lipsesc de acasă, cât şi atunci când sunt la domiciliu.

Totodată, pe durata campaniei, poliţiştii se vor întâlni cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari şi vor distribui scrisori cu recomandări menite să sporească siguranţa locuinţelor.

Una dintre activităţile prevăzute în această campanie, s-a desfăsurat azi, 23 iunie a.c., când poliţiştii de la structura de prevenire, ordine publică şi cei de la proximitate au fost prezenţi în locuri publice din municipiul Alba Iulia ( zona centrală – piata Centru, scări de bloc) unde au oferit cetăţenilor, materiale informativ-preventive si le-au adresat sfaturi pentru a nu deveni victime.

[Gallery not found]

Iată câteva dintre recomandările transmise de poliţişti:

– Nu oferiţi persoanelor necunoscute, informaţii despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că reprezintă unele instituţii (compania de gaz, electricitate, firme de deratizare sau dezinsecţie, firme de curierat, firme/societăţi comerciale care oferă diferite servicii). Dacă vizitatorul pretinde că este reprezentatul unei autorităţi sau companii, întotdeauna solicitaţi şi verificaţi cu atenţie cartea de identitate sau legitimaţia de serviciu. Verificaţi dacă persoana din fotografie este aceeaşi cu cea pe care o aveţi în faţă.

– Când părăsiţi locuinţa, chiar şi pentru scurt timp, închideţi toate ferestrele şi uşa de la balcon, mai ales dacă locuiţi la parter sau la etajele inferioare, unde este posibil accesul prin escaladare.

– Dacă aveţi posibilitatea, montaţi pe uşa de acces două încuietori, având sisteme de chei diferite sau sistem de supraveghere video.

– Nu postaţi pe site-urile de socializare adresa dumneavoastră sau imagini din care să reiasă că aveţi în casă obiecte de valoare.

Când sunteţi plecat/ă în concediu:

– Nu postaţi pe site-urile de socializare, informaţii legate de acest aspect (locaţie, perioada) etc .

– Apelaţi la o persoană de încredere care să verifice periodic starea locuinţei dvs. şi să colecteze poşta.

– Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic, din al căror conţinut să se subînţeleagă absenţa dumneavoastră de la domiciliu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...