Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Selfie cu Băsescu, la ”Sărbătoarea Mocanilor” de la Meteș: Fostul președinte a primit cadouri, a servit țuică și a gustat din produse tradiționale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Traian Basescu la Metes01Fostul președinte Traian Băsescu a fost prezent, duminică, la ”Sărbătoarea Mocanilor” din comuna Meteș, unde a participat alături de deputatul Clement Negruț, primarul Traian Ursaleș și președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, la inaugurarea Căminului Cultural din localitatea Văleni, comuna Meteș.  

Traian Băsescu a venit la ”Sărbătoarea Mocanilor” după ce a participat, la Alba Iulia, la Conferința Regională Centru a PMP. El a trecut pe la corturile cu produse tradiționale unde a servit, printre altele, sarmale în foi de viță, mămăliguță, găluște cu prune, plăcinte pe lespede sau jumări. El a stat de vorbă cu oamenii, primind cadouri simbolice, printre care, din partea unui băiețel de 6 ani, o iconiță sfințită de la Mănăstirea din Pătrânjeni.

Citește și Traian Băsescu, primit cu aplauze și entuziasm la Alba Iulia: Obiectivul de țară trebuie să fie unirea României cu Republica Moldova

Traian Basescu la Metes118Fostul șef de stat a fost însoțit în marea majoritate a timpului de președintele Consiliului județean Alba, Ion Dumitrel (fost PDL), cu care a schimbat mai multe vorbe și a ciocnit un păhărel de tărie. Fiind întrebat ce băutură a fost servit în corturi, Traian Băsescu a spus ”țuică de prune și vișinată”, el precizând că vișinata a fost mai bună.

Citește și Traian Băsescu, la Alba Iulia: Probabil că, din toamnă, mă voi înscrie în Partidul Mișcarea Populară

Traian Băsescu a dat mâna cu oamenii, a acceptat să facă fotografii și s-a arătat entuziast mai ales la vederea copiilor. O tânără din Alba Iulia pe nume Marina Badiu, îmbrăcată într-o frumoasă ie, i-a cerut președintelui să facă un selfie cu ea. Tânăra a precizat, apoi, că Băsescu a fost cel mai bun președinte pe care l-a avut România.

Fostul șef de stat a participat și la slujba de sfințire Căminului Cultural din Văleni, iar apoi a servit, alături de localnici, mămăliguță cu tocăniță. El a mulțumit primarului din Meteș pentru invitația la inaugurarea căminului, iar apoi a ținut să-i mulțumească și președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, ”pentru invitația de anul viitor”, lăsând astfel să se înțeleagă că cel din urmă l-a chemat deja la o viitoare inaugurare. Băsescu a spus oamenilor că, din Traian Basescu la Metes17păcate, nu poate rămâne mult deoarece trebuie să prindă avionul de la ora 19.00 de la Cluj-Napoca, însă ei ”e păcat să nu petreacă deoarece e atâta material de petrecere aici” (n.r. mâncare și băutură). Înainte de plecare, Băsescu a primit de la primarul din Meteș, Traian Ursaleș, o iconiță cu Maica Domnului și o sticlă cu țuică de prune.

Citește și Băsescu: Dumitrel e un domn de excepție. Poate să-l scutere DNA-ul, nu curge din el niciun leu

Fostul președinte a fost într-o formă bună la Meteș, el glumind de fiecare dată cu localnicii. Acesta a spus, după ce o tânără brunetă i-a cerut să facă o fotografie, ”hai să facem, că și așa se spune că-mi plac doar blondele”.

Traian Băsescu a fost protejat de ofițeri SPP care i-au ținut pe oameni, de mai multe ori, la câțiva metri depărtare.

[nggallery id=856]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă Sâmbătă, 20 aprilie 2024 , între orele 10-14, Cetatea Alba Carolina a găzduit Retro Parada Primaverii 2024 cu participarea estimativă a 85 de vehicule de epocă. Bijuteriile pe patru roți au fost expuse în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea