Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Se inaugurează Centrul de Vizitare de la Poarta Raiului din Munții Șureanu, o investiție de 1,4 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consiliul Județean Alba a finalizat construcția centrului de vizitare a siturilor Frumoasa, amplasat în Poarta Raiului din județul Alba. Este vorba despe o construcție de 350 de metri pătrați, realizată în concordanță cu arhitectura specifică zonei.

“Elementul central al clădirii este reprezentat de o sală de expoziție unde au fost amplasate 11 diorame. Acestea sunt reprezentări ecologice și biogeografice care evocă vizual viața sălbatică din sit. În mod concret, speciile de plante și animale sunt montate pe substraturi și decoruri care mimează mediul lor natural de viață. Centrul mai cuprinde o sală de conferințe, birouri și o machetă tridimensională cu traseele tematice și alte informații relevante pentru vizitatori.

În curtea centrului de vizitare, pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați au fost realizate 6 centre expoziționale exterioare (reconstrucția unor colțuri din natură – habitate naturale specifice zonei).

Contractul, în valoare de aproximativ 1,4 milioane de lei fără TVA (valoarea estimată a construcției, conform finanțării europene era de 2.065.763 lei fără TVA), a fost realizat de firma SC Constructus SA.

În cadrul aceluiași contract au fost amplasate 24 de panouri de informare în fiecare dintre cele 24 de localități care se află pe suprafața celor două situri (Brezoi, Câineni Mari, Mălaia, Voineasa, Boița, Cisnădie, Cristian, Gura Râului, Jina, Orlat, Poplaca, Rășinari, Râu Sadului, Sadu, Săliște, Tălmaciu, Tilișca, Cugir, Pianu de Sus, Șugag, Beriu, Orăștioara de Sus, Petrila, Petroșani). De asemenea, în cadrul acestui contract au mai fost amplasate un panou temporar și o placă permanentă.

Aria Naturală Protejată “Frumoasa” are o suprafaţă de peste 137.000 de hectare şi se întinde în judeţele Alba, Hunedoara, Sibiu şi Vâlcea, iar pe cuprinsul său se află mai multe specii de faună şi floră protejate de lege. Aria Naturală Protejată “Frumoasa” este inclusă în Reţeaua Ecologică Europeană Natura 2000”, se arată într-un comunicat remis presei de Consiliul Județean Alba. (B.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea