Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Se construiește un TEREN de GOLF lângă Alba Iulia, la Teleac. Investiția aparține unui om de afaceri din oraș, mare iubitor al acestui sport de elită

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Municipiul Alba Iulia va avea în curând un teren de golf la cele mai înalte şi exigente standarde ale acestui sport, ce îşi are prin regretatul profesor Paul Tomiţa, din Pianu, o frumoasă şi nobilă tradiţie pe aceste meleaguri. Este vorba despre un teren nou, situat pe malul Mureşului, în zona satului Teleac.

golfNoul teren va avea o suprafaţă de peste 52 de hectare, din care o mare parte concesionată de la Primăria comunei Ciugud, iar o parte cumpărată de la fosta fermă Zootehnica. Investiţia în noul teren de golf aparţine domnului Ioan Popa, patronul firmei Transavia, un mare iubitor şi practicant al acestui sport de elită.

Terenul de golf va fi o premieră din toate punctele de vedere, atât ca amenajare, cât şi ca dotări, inclusiv spaţii de cazare şi servicii (hotel, restaurante, piscină, lacuri, vile de închiriat, terenuri de sport etc.), astfel că se doreşte a fi cel mai elegant, modern şi performant pentru un asemenea sport. De altfel, întreaga zonă va deveni un adevărat parc de recreere şi petrecere a timpului liber. Proiectantul noului teren de golf este firma domnului arhitect Ioan Străjan, el însuşi un manager şi un maestru al acestui sport, cu experienţă şi cunoştinţe în practicarea lui, preşedintele Clubului de golf „Paul Tomiţa” din Pianu de Jos.

Vom avea, deci, în judeţul Alba, două terenuri de golf, după cel de la Pianu de Jos, ceea ce va oferi iubitorilor acestui sport o varietate de turnee şi o şansă în plus de a nu se plictisi jucând mereu pe acelaşi teren.

Iar faptul că la Cluj şi la Sibiu se află alte două terenuri de golf, va face ca pe o rază de circa 150 de kmp, să avem 4-5 terenuri de golf, şi să transforme această zonă într-o adevărată patrie a golfului românesc. Treptat, treptat, Alba Iulia îşi dezvoltă şi consolidează atracţiile turistice, dar şi afacerile într-un domeniu care se potriveşte cu un oraş în care cultura, istoria, tradiţia, anvergura şi dimensiunea multiculturală sunt promovate de municipalitate, ca o alternativă de dezvoltare economică generală, prosperitate şi civilizaţie.

Pentru cei mai puţin iniţiaţi, precizăm că sportul numit golf constă în încercarea de a introduce o minge mică în fiecare din cele 9 sau 18 găuri succesive de pe un teren amenajat în aer liber. Cu cât jucătorul execută mai puţine lovituri pentru a introduce mingea în găuri, cu atât obţine un punctaj mai mare. O gaură include: o zonă de pornire, adică un loc liber de unde mingea este trimisă spre gaura propriu-zisă (sau cupa); o fâşie de iarbă tunsă scurt; o zonă cu iarbă în care se află gaura; unul sau mai multe obstacole naturale sau artificiale (lacuri, ridicări de nisip etc.). Golful s-a dezvoltat mai ales în Scoţia, unde terenurile erau iniţial pajişti păscute de turme de oi.

Ca să nu se plictisească, ciobanii au început să lovească nişte mingi de golf, de lemn, pe care le introduceau în găuri. Ulterior, jocul s-a dezvoltat şi perfecţionat, atât mingile cât şi crosele devenind tot mai moderne. Oricum, dacă la Teleac nu mai există animale, decât aşa ca „obiecte de muzeu”, pajiştile naturale pot fi exploatate în beneficiul comunităţii şi sub forma agrementului şi sportului!

[nggallery id=1400]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

La Gârbova de Sebeș, ca la oraș! Alimentarea cu gaz, prioritatea administrației locale

Unirea Ziarul

Publicat

în

La Gârbova de Sebeș, ca la oraș! Alimentarea cu gaz, prioritatea administrației locale Primăria comunei Gârbova se pregătește să aducă ultima utilitate care le mai lipsește cetățenilor, gazul metan. Proiectul „Înființare rețea inteligentă de distribuție de gaze naturale în comuna Gârbova”, finanțat prin programul „Anghel Saligny”, este o prioritate pentru primarul Ioan Muntean. Astfel, cetățenii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea