Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE/ FOTO: Satul Dobra din comuna Șugag, lovit de o viitură, marți după-amiază. Mai multe gospodării distruse de pământul adus de apă, de pe ”Drumul Jinii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

O furtună puternică s-a abătut, marți după-amiază, peste zona comunei Șugag. Cel mai grav a fost afectat satul Dobra, care a fost măturat de o viitură.

Zeci de imagini cu dezastrul provocat de furtună au fost postate pe rețeaua de socializare Facebook. Localnicii recunosc că natura dezlănțuită i-a învins, dar sunt de părere că tăierile masive de copaci au mărit proporțiile pagubelor.

Apa a adus cu ea cantități mari de noroi, pietriș, crengi și chiar trunchiuri de copaci smulse din pământ, care au distrus gospodăriile localnicilor.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis încă de dimineață o atenționare nowcasting cod portocaliu de furtună, valabilă marți, 11 iulie,  până la ora 17.00, în mai multe localități din Alba.

Au fost prognozate averse de ploaie ce vor depăşi local 30-35 l/mp, grindină de dimensiuni medii, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, zonele vizate fiind: Cugir, Sebeș, Blandiana, Câlnic, Ceru-Băcăinți, Pianu, Săliștea, Săsciori, Șibot, Șugag.

Foto: facebook

[nggallery id=4319]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea