Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO/ SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII, Ediţia a X-a, în județul Alba: 28 septembrie 2015 – prima zi a campaniei a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a organizat, luni, în Parcul Unirii din municipiul Alba Iulia, lansarea Campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, eveniment ajuns la cea de-a X-a ediţie, ce se desfășoară, în judeţul Alba, în perioada 28 septembrie – 2 octombrie, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

[nggallery id=1046]

În prezenţa conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, poliţiştii de la prevenire, alături de poliţişti de ordine publică, rutieră şi poliţişti de proximitate, împreună cu reprezentanţi ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane au organizat activitatea de deschidere a Campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, ediţia a X-a.

pol5În parcul din Cetate a fost amenajat un stand cu materiale informativ – preventive şi obiecte promoţionale, iar elevii au primit de la poliţişti sfaturi utile pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor.

Pentru realizarea activităţii, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, a beneficiat de sprijinul Consiliului Judeţean Alba şi de cel al Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, parteneri tradiționali ai IPJ Alba, în proiectele educativ – preventive.

Tot azi, 28 septembrie, a.c., poliţişti de proximitate din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, au fost prezenţi în unităţi de învăţământ din judeţ şi au desfăşurat activităţi de informare privind prevenirea victimizării minorilor.

Potrivit reprezentantului IPJ Alba, Luminița Prodan, activitățile planificate în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, vor continua după cum urmează:

Marţi, 29.09.2015, poliţiştii de la prevenire, cei de investigaţii criminale şi ordine publică, împreună cu specialişti ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba vor desfăşura activităţi ce au drept scop prevenirea delincvenței juvenile.

Miercuri, 30 septembrie, este dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului, poliţiştii urmând să desfășoare activități de informare a cetățenilor județului, cu privire la măsurile și modalitățile de prevenire a infracțiunilor de furt din locuințe, aceasta fiind una dintre prioritățile Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Joi, 1 octombrie 2015, vor fi desfăşurate activităţi pentru prevenirea criminalității organizate. Astfel, în intervalul orar 10,00 – 13,00 în unitățile de învăţământ din judeţ, vor fi desfăşurate activităţi de informare care vor viza pregătirea antivictimală şi antiinfracţională a elevilor şi cadrelor didactice, în mediul on-line, siguranța pe rețelele de socializare, pornografia infantilă și nu în ultimul rând prevenirea traficului de persoane.

Vineri, 2 octombrie, ultima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, va fi dedicată siguranţei rutiere. Între orele 07.30-08.30, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, patrulele şcolare vor dirija traficul rutier. De asemenea, vor fi organizate întâlniri cu elevii şi cadrele didactice privind conştientizarea asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie.

Tot vineri, între orele 10,30 -14,30 la Centrul de Informare și Educație Rutieră din cadrul Palatului Copiilor din municipiul Alba Iulia va avea loc lecţia deschisă intitulată „Ştiu să circul corect!”, la care vor participa preșcolari și elevi de la clasele pregătitoare din Alba Iulia. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea