Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: S-a deschis un restaurant tradițional unguresc-ardelenesc, la Alba Iulia. Cum arată localul, specialități servite în meniu și prețuri

Alexandra Mates

Publicat

în

restaurant remeny alba iulia35Oferta culinară și de relaxare a orașului Alba Iulia s-a îmbogățit de curând. Un restaurant cu specific tradițional unguresc – ardelenesc s-a deschis în urmă cu câteva zile, în apropiere de Hotel Cetate. Este vorba despre ”Remeny”, locul unde albaiulienii și nu numai vor putea găsi rețete din bucătăria vecinilor noștri, dar și din bucătăria noastră, preparate tradiționale ardelenești ca la mama acasă. Ideea aparține unei tinere din Alba Iulia, Andrada Cucer, pasionată a bucătăriei tradiționale maghiare, care a dorit să aducă ceva nou în oraș în materie de restaurante.

restaurant remeny alba iulia27Într-un spațiu decorat cât mai simplu, dar cu gust, o atmosferă caldă, liniștită, cu muzică veche, așa sunt primiți cei interesați să facă cunoștință cu aromele de peste graniță sau să-și desfete papilele gustative cu preparate ardelenești.

De la supe-ciorbe, gustări calde sau desert, de toate se găsesc în meniu, iar prețurile sunt accesibile pentru aproape orice buzunar. De exemplu, la categoria preparate ardelenești, o porție de ciolan crocant la cuptor cu fasole costă 22 de lei, iar tochitura de porc, cu ou, cașcaval și mămăliguță 24 de lei.

restaurant remeny alba iulia20De pe masa oricărui client nu lipsește untura de porc cu ceapă roșie și boia, asezonată cu shoturi de țuică și vișinată, care după ora 17.00 se servește gratuit celor care aleg să mănânce aici.

Iar dacă e să vorbim de deserturi, merită încercat sufleul de clătite ”Ana Lugojana”, pentru care cu siguranță te întorci și a doua oară, dar și papanașii cu gem de afine sau laptele de pasăre.

De partea cealaltă, oferta de poduse tradiționale ungurești vine în întâmpinarea pofticioșilor cu mai bine de 10 rețete. Gulaș unguresc, la prețul de 18 lei, papricaș de pui cu smântână și răzălăi (17 lei) sau bob gulaș cu ceapă roșie, sunt doar câteva dintre acestea. Printre cele mai delicioase și apetisante deserturi ale vecinilor de peste graniță care pot fi servite aici se numără ”Găluștele Șomloi” și ”Vargabeles” – tăiței cu lapte, vanilie și brânză de vaci cu stafide date la cuptor, dar și altele.

Restaurantul ”Remeny”, tradus în română ”Speranță”, prepară zilnic și ”Meniul Zilei” cu preparate din meniu alese de ei, pentru un preţ de doar 15 lei, iar în zilele reci, pentru cei care vor să-și încălzească ”sufletul”, pregătește țuică sau vin fiert.

restaurant remeny alba iulia05Cei care obișnuiesc să servească mâncarea cu un vin bun lângă pot servi aici orice vin din gama Jidvei, cel mai mare producător de vinuri și șampanie din zona Transilvaniei, atât la pahar, cât și la carafă sau sticlă.

Inaugurat în urmă cu doar 4 zile, localul s-a bucurat de numeroși clienți, care potrivit conducerii s-au declarat încântați de ceea ce au găsit aici. Restaurantul este disponibil și pentru organizarea evenimentelor private sau a întâlnirilor de afaceri.

”Remeny”, amplasat pe Bulevardul ”1 Decembrie” (zona cetate a orașului) are o suprafață de aproximativ 130 metri pătrați și o capacitate de circa 70 de locuri, fiind deschis zilnic între orele 10.00 – 22.00. Restaurantul oferă și servicii de livrare comenzi la domiciliu: tel 0742790066 – Andrada Cucer.

[nggallery id=1047]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea