Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| S-a deschis Târgul ”Gustos de Alba”. Zeci de producători locali, bunătăți tradiționale, demonstrații culinare și concursuri

Dragoş Suciu

Publicat

în

”Gustos de Alba”, târgul cu bunătăți tradiționale, demonstrații culinare, concursuri și spectacole, se desfășoară în 20-22 mai pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, deschiderea oficială având loc vineri, în prezența a sute de persoane. La târg sunt prezenți zeci de producători locali.

Targul Gustos de Alba44Ca în fiecare an, şi de această dată producători din toate zonele judeţului sunt prezenţi pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, cu bunătăţi tradiţionale din toate domeniile: panificație, patiserie, prelucrarea cărnii și a laptelui, apicultură, legumicultură, vinificație.

Sunt prezentate și expuse pentru degustare și vânzare specialități gastronomice locale, iar micii fermieri vor aduce legume și fructe proaspete de sezon.

Pe parcursul celor trei zile, vizitatorii vor avea ocazia să asiste la diverse demonstrații și concursuri  pe teme culinare, putând vedea cum sunt pregătite o serie de preparate culinare reprezentative pentru bucătăria judeţului Alba, la ateliere culinare în care copii de vârstă preşcolară şi elevi ai Colegiului Economic ”Dionisie Pop Martian” din Alba Iulia vor reînvia gustul autentic pregătind pe loc “dulciurile copilăriei”. De asemenea, un nutriționist va oferi sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă, urmate de o demonstraţie de smoothie din legume şi fructe în diverse combinaţii, cu numeroase beneficii pentru organism, atât la copii, cât și la adulți.

Nu va lipsi nici spectacolul de la eveniment. Pe lângă demonstrațiile și concursurile culinare, programul târgului va fi întregit cu un spectacol  de dans modern, oferit de copiii din cadrul Şcolii de dans Chirilă din Alba Iulia.

Târgul Gustos de Alba va putea fi vizitat de vineri până luni, între orele 10.00 – 18.00, în spaţiul expoziţional din Latura de Vest a Cetății Alba Carolina.

PROGRAMUL Târgului ”Gustos de Alba” 2016:

Vineri, 20 mai 2016

11.00 – Deschiderea Târgului Gustos de Alba

12.00 – Bucătăria fără foc – atelier culinar

13.00 – Gustos și sănătos – sfatul nutriționistului

Sâmbătă, 21 mai 2016

11.30 – Atelier culinar pentru copii

12.30 – Spectacol de dans modern

14.00 – Recunoaște condimentul – concurs

15.00 – Demonstrații culinare – Înturnat de Cărări

16.00 – Vinurile Județului – prezentare și degustare

Duminică, 22 mai 2016

12.00 – Legumele vesele – concurs

12.30 – Vinurile județului – prezentare și degustare

13.00 – Platoul cel mai gustos – concurs

14.00 – Demonstrații culinare – ceaun

Târgul are ca scop creşterea competitivităţii producătorilor autohtoni din industria de profil alimentar şi promovarea valorilor tradiţionale culinare locale şi este organizat de Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

[nggallery id=2125]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

TRAGEDIE la Vințu de Jos: Primarul Petre Ion Barbu a fost găsit spânzurat

Ziarul Unirea

Publicat

în

TRAGEDIE la Vințu de Jos: Primarul Petre Ion Barbu a fost găsit spânzurat Petru Ioan Barbu, primarul comunei Vințu de Jos, a fost găsit spânzurat marți, 16 aprilie 2024. ”Astăzi în jurul orei 17.30, a fost un apel la 112 prin care am fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 57 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea