Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: S-a deschis o nouă pârtie de schi pentru începători în Alba, la Gârda de Sus

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

partie incepatori garda de sus02Iubitorii sporturilor de iarnă din Alba, şi nu numai, au la dispoziţie o nouă pârtie. De curând, la Gârda de Sus (Munţii Apuseni) a fost deschisă o pârtie specială pentru începători, în lungime de 150 de metri. Aceasta este dotată cu un cablu cu crose pentru agăţare la urcare.

Pârtia pentru începători de la Gârda, recent inaugurată, este situată vis-a-vis de pensiunea „Mama Uţa”. Cei care doresc să se iniţieze în tainele schiatului şi alte sporturi de iarnă (sanie, snowboarding) pe această pârtie au la dispoziţie în zonă şi spaţii de cazare, aceasta aflându-se la circa 5-6 kilometri de staţiunea turistică Arieşeni.

Reamintim că în această zonă (Gârda) a fost demarat, în urmă cu mai mulţi ani, un domeniu schiabil cu mai multe pârtii  ce ar urma să fie omologate la standarde europene, însă lucrările au fost sistate din cauza unor procese pe rol ale investitorului privat cu proprietarii de terenuri din zonă.

Cei avansaţi pot alege pârtiile de la Vârtop şi Nucet din Arieşeni. Săptămâna trecută stratul de zăpadă de pe pârtiile Vârtop 1 şi Vârtop 2 măsurau circa 40 cm, strat perfect practicabil pentru schi şi snowboarding.

[nggallery id=2927]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu Un accident s-a produs în 20 aprilie, în jurul orei 14:00, în Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu. Din fericire, persoanele implicate nu au fost rănite. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice, cu două autospeciale, la un accident […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea