Rămâi conectat

Sport

FOTO, România – Danemarca 0-0, în preliminariile CM 2018 | Remiză dezamăgitoare, similară cu o nouă calificare ratată!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România își poate lua „adio”în mod oficial de la calificarea directă la Campionatul Mondial din Rusia de anul viitor, după remiza de pe „Cluj Arena”, cu Danemarca, scor 0-0. Visul unei nopți de primăvară s-a transformat într-o altă decepție, într-o compromitere aproape totală a șanselor…

Se vorbește deja despre o reconstrucție, dar prezentul oferă doar iluzii și speranțe deșarte, perpetuate în mod naiv de la un meci la altul.

Naufragiați pe locul 4 în grupă și ajunși la puncte de… Armenia, „tricolorii” și-au arătat limitele într-o partidă hotărâtoare pentru menținerea în cursa calificării.

Au fost ratările lui Keșeru în primul mitan, o altă oportunitate a lui Chipiciu în repriza a doua, mult prea puțin pentru a satisface cei aproape 27.000 de spectatori ce sperau să vadă cu totul altceva, o victorie. Mai mult, danezii puteau da lovitura în final, când România pălea vizibil, irosind ocazii mari prin Vestergard (80) și Zanka (86).

Speranțele de calificare la Mondialul din Rusia sunt minime și România, cu neamțul Daum la timonă a ratat un alt obiectiv, al câtelea oare? Reprezentativa României este la al 4-lea meci fără gol marcat în actuala campanie de calificare, încă mai poate spera matematic la baraj, dar ar fi cazul să acceptăm ideea că nu se poate mai mult!

Dacă o asemenea prestație reprezintă „un meci decisiv”, atunci înseamnă că trebuie să mai așteptăm decenii bune până să ne conectăm iarăși la un Campionat Mondial, după ce deja am bifat 20 de ani de absență!

Dintre cei doi uniriști, Nicolae Stanciu a fost folosit din primul minut de către Daum, dar n-a reușit o prestație ieșită din comun. În schimb, Gicu Grozav nu a fost inclus în efectivul pentru acest joc, din motive medicale.

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Toşca – Benzar, Pintilii, R. Marin, Latovlevici (74, D. Rotariu) – N. Stanciu – Chipciu (84, A. Ivan), Keşeru (62, Alibec).

Următoarele jocuri: *10 iunie 2017: Kazahstan- Danemarca, Muntenegru-Armenia, Polonia-România; 1 septembrie 2017: Kazahstan- Muntenegru, Danemarca- Polonia, România – Armenia

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=3656]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea