Rămâi conectat

Sport

FOTO, România – Chile 3-2 (1-2), în meci amical | Nicușor Stanciu a reușit egalarea cu o execuție de senzație, împotriva campioanei Americii de Sud!

Dan HENEGAR

Publicat

în

După eșecul de la Varșovia, din preliminariile CM, România a învins în partida amicală de pe „Cluj Arena”, cu Chile, scor 3-2 (1-2), a doua reușită a reprezentativei conduse de Daum fiind realizată de Nicolae Stanciu (60), cu un șut extraordinar de la 18 metri, bară-gol.

Dacă în oficiale România bate recorduri negative, în acest amical de lux, prima reprezentativă a reușit o victorie de moral, într-o zi de 13, reușind o „remontada”, de la 0-2, întâiul succes din istorie obținut la Cluj!

Într-o arenă clujeană plină doar pe jumătate, fanii s-au încălzit prin retragerea magicianului Lucian Sânmărtean din echipa națională, dar apoi au suferit în startul disputei.

Dezamăgirea din Polonia și compromiterea calificării la Mondialul de anul viitor au fost taxate cu blândețe de suporterii din tribună: doar câteva scandări obscene la adresa FRF și huiduieli la pauză îndreptate spre selecționerul german.

„Tricolorii” au început modest jocul și s-au trezit conduși cu 2-0 la mijocul actului întâi, campioana Americii de Sud marcând prin Vargas (8) și Valencia (18).

România și-a revenit a redus ecartul prin B. Stancu (31) – excelentă lovitură liberă și apoi s-au trezit în superioritate numerică, Medel fiind eliminat în minutul 34.

*Stanciu, determinant în revenirea „tricolorilor”

Nicușor Stanciu și-a arătat clasa, restabilind egalitatea cu o execuție rafinată, șut în diagonală de la 18 metri, o execuție superbă.

La pauză a intrat și Gicu Grozav, celălalt fost unirist, acesta ratând o mare ocazie în minutul 73, când scorul devenise deja egal, A. Ivan ratând apoi cea mai mare oportunitate a jocului (77), situație ce a prefațat golul victoriei reușit de debutantul Băluță (84), după o minge respinsă în față de Herrera, la șutul lui Stanciu! În tribune s-au aflat foarte mulți suporteri din Alba, atrași de prezența în efectivul României a celor doi uniriști: Nicoale Stanciu și Gicu Grozav

România: Pantilimon – Benzar, Chiricheş, Toşca, Ganea – Pintilii, Marin – Hanca, Stanciu, Stancu – Andone; rezerve: Lung, Niţă, Gardoş, Rotariu, Grozav, Ivan, Băluţă, Latovlevici, Ţîru, Bicfalvi, Săpunaru.

Chile: Herrera – Diaz, Medel, Roco, Mena – Aranguiz, M. Diaz, Gutierrez – Valencia, Vargas, Sanchez; rezerve: Toselli, Isla, Silva, Fuenzalida, Vidal, Sagal, Beausejour, Rodriguez, Jara, Puch, Maripan, Pinars

 

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=4168]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Start de sezon în trombă la mountain bike pentru Miruna și Radu Măda

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miruna și Radu Măda, start de sezon în trombă la mountain bike Pentru Miruna și Radu Măda, supervizați de antrenorul Alexandru Avram și preparatorul fizic Lucian Nicolescu, sezonul de mountain bike a început în acest an în afara țării, cu un concurs în Serbia. Weekend-ul trecut, sportivii din Alba legitimați la CSM Mediaș și-au reprezentat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea