Rămâi conectat

Sport

FOTO: Recidivă a performanţei şi probă de voinţă *Albaiulianca Ana Rodean a câştigat a doua oară Maratonul Clujului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ana Rodean maraton1Albaiulianca Ana Rodean (30 de ani) a câştigat pentru a doua oară în carieră proba de maraton feminin din cadrul celui mai mare important eveniment de acest gen din Transilvania, Maratonul Internațional Arobs Cluj-Napoca.

Desemnată în 2012 sportiva anului în Alba, alergătoarea din Cetatea Marii Uniri este o obişnuită a podiumului clujean: anul precedent a terminat pe locul secund și acum doi ani pe prima poziţie. Se ştie că maratonul reprezintă proba supremă a atletismului, Ana Rodean finalizând cursa de 42,195 kilometri cu timpul de 3 ore, 3 minute şi 26 de secunde.

Pe locul al doilea s-a clasat Maria Magdalena Velişcu, iar pe locul trei Laura Diana Popescu. “A fost cel mai greu concurs din viaţa mea, am prins o zi mai proastă, dar până la urmă am reuşit. Sincer, nu m-am pregătit pentru proba de maraton, eram înscrisă la semimaraton, dar m-am decis în ziua concursului”, a declarat Ana Rodean, consacrată în proba de marş. . “Recunosc că îmi prieşte să iau startul la acest concurs şi la Cluj-Napoca”, a mai spus Ana. În acest an, merituoasa performeră demnă de admirat pentru rezultatele sale şi pasiunea pentru sport a mai terminat pe poziţia a 8-a, la Craiova, în cadrul campionatului naţional de semimaraton.

*Rezultate bune pentru sportivii din Alba

Ana Rodean maraton3A 5-a ediţie a grandiosului concurs de alergare a reunit peste 3500 de participanţi, din ţară şi străinătate. Proba de maraton masculin a fost adjudecată şi anul acesta de un kenyan, James Emuria, urmat de un alergător din Ungaria, Nagy Tamas. Maratonul Internațional Arobs Cluj-Napoca i-a recompensat pe cei mai rapizi alergători cu premii a căror valoare totală depășește 10.000 de euro. Primii 5 concurenți de la categoria open masculin și feminin de la probele de maraton și semimaraton, respectiv primele trei echipe de la maraton ștafetă, au primit premii în bani și produse oferite de sponsorii și organizatorul evenimentului. Şi alţi competitori din Alba s-au remarcat la întrecerea de pe Someş. Astfel, echipa Alba Iulia Road Gladiators, compusă din Ana Rodean, Sergiu Cioca, Alin Paraschiv şi Marius Anghel a ocupat locul întâi la ştafetă mixtă, iar echipa Apulum Magic Team, formată din Adrian Manu, Ioan Igna, Călin Furdui şi Cosmin Anghel a terminat pe poziţia a 7-a la ştafetă masculin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății din Alba Iulia   A 3-a ediție a atractivului turneu fotbalistic „Ziua familiei” va avea loc duminică, 19 mai. Turneul de fotbal 3 vs 3 (tata, mama și copilul) este organizat în Piața Cetății din Alba Iulia (în fața Universității „1 Decembrie 1918”) […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea