Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Reacție promptă de mobilizare a adiminstrației locale din Alba Iulia: La două ore de la sesizare, cetățeanul din Recea s-a trezit la poartă cu echipa de la serviciul de iluminat public

Ziarul Unirea

Publicat

în

Autoritățile locale din Alba Iulia au dat dovadă de mobilizare exemplară, după publicarea unui articol pe ziarulunirea.ro, în care un cetățean din cartierul Recea semnala o defecțiune a unui bec la un stâlp de pe strada sa. În doar două ore, o echipă de la serviciul de iluminat public a fost trimisă la fața locului pentru a remedia problema.

Trebuie precizat însă faptul că administrația locală a reacționat cu promptitudine după publicarea articolului pe site-ul ziarulunirea.ro, nu și din punctul de vedere al cetățeanului care susține că a făcut sesizări din luna septembrie. În declarațiile făcute, reprezentanții primăriei și cetățeanul în cauză s-au contrazis, primăria susținând că sesizările nu au fost legal realizate.

În mesajul trimis pe adresa redacției, cetățeanul care a așteptat să i se facă lumină în fața casei din luna septembrie spune că a făcut ”n” sesizări, atât la dispeceratul Primăriei Alba Iulia cât și la firma care se ocupă de iluminatul public, însă totul a fost în zadar.

Citiți și Cetățean din cartierul Recea: ”De câteva luni bune mă rog de Primăria Alba Iulia să schimbe un bec ars de pe stâlpul de iluminat stradal”

recea 2De cealaltă parte, administrația locală din Alba Iulia susține că în baza de date a dispeceratului Primăriei Alba Iulia nu există nici măcar o sesizare oficială și că ”singurele interpelări s-au făcut verbal către anumite persoane, fără a da posibilitatea celor care verifică traseul și starea sesizărilor să stabilească soluționarea/nesoluționarea problemei”.

”Exprimarea în scris a unei situații neconforme este punctul de plecare în întocmirea comenzilor (inclusiv aprobarea de sume) către firma autorizată să execute lucrări de reparații la rețeaua electrică. În plus, reprezintă un angajament oficial ce poate fi urmărit și penalizat în situația în care termenele prevăzute de condițiile contractuale și lege nu sunt respectate”, precizează administrația locală într-un drept la replică trimis pe adresa redacției, în urma publicării articolului referitor la nemulțumirea exprimată public de cetățeanul din cartierul Recea.

Primăria Alba Iulia transmite locuitorilor care doresc să semnaleze diverse probleme să utilizeze ca și canal de comunicare Dispeceratul Primăriei Alba Iulia, un sistem integrat de semnalare și rezolvare a problemelor albaiulienilor. Contact: 0258819462/[email protected].

”Dorim să răspundem cu atenție solicitărilor prin care albaiulienii semnalează probleme, dar solicităm, ca de fiecare dată, folosirea canalelor oficiale de comunicare”, au mai transmis reprezentanții administrației locale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea