Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Razii ale polițiștilor la Blaj. Peste 500 de firme și autovehicule verificate, șase persoane reținute, amenzi record și bunuri confiscate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii din Blaj şi cei din cadrul secţiilor de poliţie rurală arondate, cu sprijinul jandarmilor şi al poliţiştilor locali, au desfășurat o acţiune cu efective mărite, în municipiul Blaj şi în localităţile rurale din competenţa. Au fost verificate 489 de autovehicule, 25 de societăţi comerciale, au fost identificate 6 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni precum şi o persoană urmărită, au fost aplicate 318 amenzi, în valoare de 118.075 lei şi confiscate bunuri în valoare de 3.354 lei.

În perioada 16-17 martie a.c, Poliţia Municipiului Blaj a organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza municipiului Blaj precum şi în localităţile rurale arondate Secţiilor de Poliţie Rurală Jidvei şi Blaj.

La acţiune au participat, în total, 74 de poliţişti de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale care au fost sprijiniţi de jandarmi şi poliţişti locali.

Cu această ocazie au fost controlate 489 de autovehicule, 27 de societăți comerciale, 6 obiective asigurate cu pază şi au fost legitimate 256 de persoane.

De asemenea, au fost constatate, în flagrant delict, 5 infracţiuni, iar poliţiştii au identificat 6 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni precum şi o persoană urmărită şi doi minori plecaţi dintr-un centru de plasament.

Pentru obţinerea de probe, în două dosare penale privind fapte de furt, poliţiştii au efectuat 4 percheziţii domiciliare.

Totodată, au luat măsura reţinerii, faţă de 6 persoane.

Pentru combaterea faptelor de natură contravenţională, au fost aplicate 318 sancţiuni,  în valoare totală de 118.075 lei, din care 249 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 16 la Legea 61 din 1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 15 la Legea 12 din 1990 privind comerţul, 3 la legea 333 din 2003 privind paza bunurilor, iar restul la alte acte normative.

În urma controalelor efectuate la comercianţi, au fost confiscaţi 305 litri de băuturi alcoolice precum şi produse alimentare şi industriale care fie aveau termenele de valabilitate expirate, fie erau comercializate în mod ilegal.

De asemenea, în traficul rutier a fost depistat un transport ilegal, de 1.100 kilograme  deşeuri feroase, au fost reţinute 9 permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 16.03.2017, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj i-au identificat pe 3 tineri din Blaj ca persoane bănuite de comiterea unui furt dintr-o societate comercială, cu un prejudiciu în valoare de 900 de lei.

Se pare că, la data de 07.03.2017, cei 3 tineri, doi de 19 ani şi unul de 24 de ani, au escaladat gardul unei societăţi comerciale din Blaj şi prin efracţie au pătruns într-un depozit de unde au sustras scule şi unelte.

Pentru documentarea activităţii infracționale şi obținerea de probe în cauză, poliţiştii au făcut, joi 16 martie, 4 percheziţii domiciliare.

Faţă de cei 3 bănuiţi de comiterea furtului a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj care a dispus cercetarea lor sub control judiciar.

Tot joi, 16 martie, poliţiştii i-au identificat şi reţinut pe doi minori din Bucerdea Grânoasă, cu vârste de 16 şi 17 ani, ca persoane bănuite de comiterea unui furt din locuinţă.

Se pare că, la data de 02.03.2017, cei doi minori au pătruns, prin efracţie, într-o locuinţă din comună şi au sustras un telefon mobil precum şi bunuri de uz casnic, în valoare de 500 de lei.

La data de 17.03.2017, în jurul orelor 15,30, au fost depistaţi un bărbat de 44 de ani, din judeţul Buzău şi o tânără de 19 ani, în timp ce sustrăgeau produse alimentare, în valoare de 246 de lei, dintr-un supermarket din municipiul Blaj.

Faţă de aceştia a fost întocmit dosar penale în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul era urmărit, la nivel naţional, fiind posesorul unui mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, de 9 luni și 243 zile închisoare, emis de Judecătoria Roman, pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Urmăritul a fost reținut și depus în Penitenciarul Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea