Rămâi conectat

Sport

FOTO: Război total CS Ocna Mureş – AJF Alba, în cazul „Cotoară”! Sorin Corpodean: „în următoarea Adunare Generală o să-i cer demisia preşedintelui Cristian Petropulos”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cazul „Cotoară” a declanşat un adevărat război între CS Ocna Mureş şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal Alba, Sorin Corpodean, preşedintele clubului ocnamureşean anunţând astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă că va solicita demisia lui Cristian Petropulos din fruntea AJF Alba!

Cert este că AJF Alba trebuie să suporte erorile săvârşite în acest caz, întrucât i-a permis lui Cotoară să se legitimeze la Şurianu Sebeş, deşi litigiul său cu CS Ocna Mureş nu se încheiase din punct de vedere oficial. Contactat telefonic, Cristian Petropulos a refuzat să comenteze subiectul, menţionând doar că „AJF Alba are 69 de membrii afiliaţi, nu doar unul. Sunt probleme mai mari. O să comentez după şedinta Biroului Executiv, ce va fi programată doar după ce voi primi decizia Judecătoriei Alba în privinţa ‘Statutului„.

Este un conflict în toată regula în care, plecând de la litigiul cu Gabriel Cotoară, Sorin Corpodean şi-a îndreptat tirul vehement al acuzaţiilor tocmai împotriva fostului său colaborator, „mâna dreaptă” din perioada în care conducea AJF Alba, Cristian Petropulos, cel care i-a succedat lui Corpodean în fruntea fotbalului din judeţ!

Sorin Corpodean a fost radical la adresa celui care i-a urmat la conducerea AJF Alba, atacând direct neregulile sesizate la AJF Alba în cazul litigiului ce a făcut atâtea valuri în această primăvară. „Am fost ignoraţi, litigiul s-a judecat pe genunchi şi mă deranjează acest lucru. Cotoară a trecut în plan secundar, telenovela a devenit AJF Alba”, a afirmat Corpodean. „A fost rea voinţă din partea AJF Alba, la modul cum s-a legitimat jucătorul şi felul cum s-au înregistrat adresele între noi şi AJF. Nu au luat în considerare e-mailul trimis de Corpodean pe motiv că documentul a fost scanat strâmb. Totul s-a desfăşurat la foc automat, s-a procedat într-un mod rudimentar„, a acuzat Marius Stîncel, directorul CS Ocna Mureş.

*”O legitimare de noaptea minţii!”

În acest moment este dublă legitimare la Cotoară, este de noaptea minţii, licenţa sa de jucător este la mine! Dacă este vorba de statute şi regulamente, în nicio lună am făcut 8 drumuri la Alba Iulia pentru înregistrarea documnentelor. Am avut supriza ca o adresă depusă duminică să fie înregistrată abia joi sau vienri. Iar aceeaşi adresă a fost înregistrată de două ori, având numerele 136 şi 137, dar nu ne mirăm, întrucât avem şi legitimaţii cu acelaşi număr”,  a acuzat Corpodean modul de lucru de la AJF Alba

Poziţia CS Ocna Mureş a devenit tranşantă gruparea ocnamureşeană considerând că a fost prejudiciată în mod evident, după ce Cotoară a fost legitimat la Şurianu Sebeş! „N-am nimic cu Şurianu Sebeş, dar nu poate Cotoară să joace acolo şi noi suntem cu litigiul pe masă! Să-i învăţ şi acest lucru, părţile trebuie să-şi respecte convenţia, până la o hotărâre definitivă„, a comentat Corpodean, care a lăsat să se înţeleagă că echipa din „Arini” nu are drept să participe la barajul de promovare în Liga a 3-a, întrucât nu are 3 ani de activitate în competiţiile AJF Alba!

*Atacuri directe la Petropulos: „L-am luat de pe stradă şi a ajuns mare preşedinte AJF”!

Oficialii ocnamureşeni, respectiv Marius Stîncel şi Sorin Corpodean au prezentat într-o conferinţă de presă ce a durat mai bine de o oră punctul de vedere al clubului, reprezentanţii mass-media primind un dosar cu 50 de pagini (ce conţine documentaţia clubului în cazul Cotoară şi corespondenţa cu AJF Alba)! „În prima Adunare Generală o să-i cer, cu documente, demisia lui Cristian Petropulos. Eu am fost cel care l-a susţinut, dar se pare că recunoştinţa este o floare rară. Din păcate m-am înşelat şi îmi pare rău pentru membrii afiliaţi. L-am luat de pe stradă şi a ajuns mare preşedinte de AJF, apreciat de Burleanu, dar nu înţeleg de ce, poate pentru că este «yes man». Îmi dau seama că n-am reuşit!”, este, sintetizată, una dintre declaraţiile lui Sorin Corpodean la adresa fostului său colaborator, pus efectiv la colţ.

*”AJF Alba este de rea credinţă, Petropulos şi-a bătut joc de tot ce am construit!”

AJF Alba este de rea credinţă, este evident de pe Lună. N-am reuşit, pentru că vine unul şi îşi bate joc de tot ce ami construit şi de munca echipei. Nu mai este echipă la AJF Alba, cei care lucrează acolo o fac  doar pentru salariu. Am crezut că o să menţină standardul, dar din păcate, AJF Alba este pe tobogan, deşi Cristi Petropulos este doar la jumătatea mandatului„, a mai acuzat Corpodean, care a atacat direct pe Petropulos, cu trimitere la salariul acestuia de 2700 de lei pe lună, în condiţiile în care taxele către echipe au crescut în ultima perioadă, iar formaţiile se retrag din competiţii. „Cazul Cotoară a trecut în plan secundar, relaţia cu AJF Alba are un gust amar, mă aşteptam să fie altceva, precum o mamă care îşi iubeşte toţii copiii. Mă aşteptam să ne îndrume şi pe noi şi pe jucător, să nu fie scandal în presă, să găsim o soluţie amiabilă”, a adăugat Marius Stîncel

*”Membrii comisiilor sunt în incompatibilitate”

Trecând în revistă derularea evenimentelor în cazul „Cotoară”, o amplă recenzie a cazului, punctată în dese moduri de trimiteri la articole din regulament, Sorin Corpodean a atacat frontal AJF Alba pentru modul cum a analizat litigiul cu Cotoară şi a interpretat documentele trimise de CS Ocna Mureş, la diverse comisii. „Domnul Petropulos, onor preşedintele AJF Alba, în loc să-şi posteze poze VIP de la tribune, la diverse acţiuni, trebuie să înveţe cum se conduce AJF Alba pe baza respectării statutelor şi regulamentelor”, a reacţionat Corpodean.

În condiţiile în care Petropulos este şi preşedintele CSTJ (Comsia pentru Statutul şi Transferul Jucătorului), acesta este acuzat de Corpodean de incompatibilitate, deşi, şi el la rându-i, a fost în aceeaşi situaţie. „Petropulos se află în alte incompatibilităţi. Nu putem fi de acord cu o atitudine prin care ne sfidezi şi ne ameninţi. Cei care au judecat sunt incompatibili şi au ignorat dreptul nostru de a introduce recurs”, a afirmat Corpodean, care a mai precizat că „subiectul” Cotoară nu se va încheia la Comisia de Apel (miercuri, 12 aprilie, şedinţă), urmând să se ajungă la Comisia de Recurs din cadrul FRF şi chiar la TAS!

[nggallery id=3737]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea