Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Monden-Clubbing

FOTO: Publicul Electric Castle a trecut testul noroiului! Județele și țările care au avut cei mai mulți reprezentanți la festival

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu aproape 100.000 de participanți pe perioada celor patru zile de festival, organizatorii Electric Castle își pot lua o vacanță binemeritată. Succesul înregistrat, în condițiile în care, vineri, domeniul Banffy fusese transformat de ploi într-o mlaștină, a fost fără doar și poate peste așteptăriile lor și a majorității participanților Electric Castle 2015 (13)deopotrivă.

 

Noroiul, care părea la un moment dat să năruiască năzuințele de minivacanță de vis a zecilor de mii de tineri ce și-au investit din timp banii în abonamente și bilete, s-a transformat ca prin magie în laitmotivul operei Electric Castle 2015. Cum se întâmplă aproape de fiecare dată la un festival bun, vezi Balaton Sound 2014, Glastonbury 2015 șamd.

Electric Castle 2015 (27)

Astfel, dacă joi deja mulți îi prevesteau festivalului un eșec de notorietate, vineri vremea s-a răzbunat și miile de temerari, în special cei veniți cu cortul, s-au repliat. Alții, relativ puțini nu au putut trece peste starea capmingului devenit mlaștină și, cu părere de rău, s-au reîntors la confort.

Electric Castle 2015 (24)

Despre transformarea pe care a suferit-o noroiul de Electric Castle în prezentarea făcută în mass-media, postarea lui Cătălin Catană, CEO de companie românească aflat la festival, mi se pare cea mai sugestivă:

 

“Zeci de mii de euro sa fi platit si tot nu s-ar fi gasit scheme eficiente de PR care sa faca din Electric Castle ceea ce a facut ploaia si produsul sau derivat, noroiul… Viralele pe Facebook, relatarile din emisiunile de stiri care conteaza + alte mistouri – de bun gust sau nu – au subliniat un succes. Bravo si pentru lineup! Mai mult, e o lectie pentru publicul (destul) de blazat din Bucuresti, care are un exagerat simt de conservare atunci cand e vorba de a iesi din casa cand ploua, chiar daca vorbim despre un eveniment indoor.”

Electric Castle 2015 (47)

Dacă în magazinele din Cluj stocul de cizme s-a epuizat încă de joi, în județele limitrofe s-a înregistrat recordul absolut de vânzări al acestui element vestimentar devenit “a must” la Electric Castle.

 

După ce ploia s-a oprit și mlaștina a mai secat, în urma intervenției organizatorilor cu 200 tone de pietris si alte 20 de tone de nisip, 400 de box paleţi şi 700 de baloţi de fân, festivalul s-a derulat fără probleme.

Electric Castle 2015 (37)

Să aduni într-un singur loc zeci de mii de tineri români care să petreacă în același timp, fără să se înregistreze vreun scandal notabil, sau o victimă înjunghiată, sau te miri ce alte nenorociri de “știrile de la ora 5”, nu este simplu și are legătură cu organizarea, sau cu acea parte din organizare care ține de prevenție. Cei o mie de oameni, de la staff, responsabilii de PR, voluntari, barmani, casieri, security etc și-au făcut treaba! Pentru că au fost suficient de bine selecționat și instruiți, ca lucrurile să iasă bine.

 

 

Cei mai mulți participanți la ediția 2015 au provenit în această ordine din județele Cluj, Bucureşti, Timişoara, Sibiu, Mureş.

La capitolul țări străine, turiștii veniti din Ungaria sunt pe primul loc, fiind urmați de britanici, francezi, belgieni şi germani.

O categorie aparte în publicul Electric Castle a fost formată din foștii studenți ai Clujului, care acum locuiesc în străinătate – medici, IT-iști, artiști, etc

 

Prețurile au fost decente, iar sistemul de plată cu card mult mai rapid și simplu.

Festivalul Electric Castle nu este susținut în niciun fel din bani publici, cum este cazul Blaj aLive de exemplu (30.000 de euro de la consiliul județean și 30.000 de euro de la primărie)

 

Ca în fiecare an, organizatorii vor dona o sumă de bani consistentă pentru restaurarea Castelului Banffy. Localnicii din Bonțida, după ce se vor trezi din “halucinații”, vor fi mulțumiți că au făcut un bănuț cinstit din închiriat camere sau loc de corturi, că satul lor apare la TV și este tot mai promovat turistic, sau că perspectivele unor câștiguri noi la anul pe aceași vreme sunt foarte bune.

Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The Fall Guy / Cascadorull Avanpremiera Regia: David Leitch Cu: Aaron Taylor-Johnson, Ryan Gosling, Emily Blunt, Teresa Palmer Gen Film: Actiune, Drama Durată: 119 min Rating: AP 12 Este cascador și, la fel ca […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea