Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a ”Târgului Economiei Sociale”, la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Asociaţia AS 2001 Alba Iulia au organizat, sâmbătă, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, primul târg judeţean de prezentare a structurilor de economie socială care funcţionează în judeţul Alba.

targ economie sociala010Au fost expuse preparate de brutărie şi patiserie, produse de tipografie, obiecte de artizanat, peleţi pentru încălzire, articole textile, broderii, ambalaje din carton şi hârtie, cosmetice sau picturi pe sticlă. Vor fi prezente la târg şi structuri de economie socială care oferă servicii diverse: servicii de tipografie şi producţie publicitară, turism, IT, fotografie, producţie cinematografică, formare profesională, activităţi extraşcolare, construcţii – instalaţii, amenajări interioare, curăţenie, îngrijire socio–medicală la domiciliu, spălătorie auto, vulcanizare, atelier mecanic, organizare evenimente, transport, arhivare, colectare şi reciclare deşeuri, activităţi sportive şi agrement sau amenajare spaţii verzi.

”Târgul Economiei Sociale Alba a fost organizat în contextul în care în această perioadă în judeţul nostru se află în implementare un număr mare de proiecte care au ca obiectiv dezvoltarea structurilor de economie socială.Peste 50 de astfel de structuri din întreg judeţul Alba şi-au anunţat participarea, pentru a-și prezenta oferta de bunuri şi servicii. Economia socială, ca şi „economie solidară”, s-a dezvoltat din necesitatea de a găsi soluţii noi, inovatoare pentru rezolvarea unor probleme sociale, economice sau de mediu şi pentru satisfacerea nevoilor membrilor comunităţii care sunt ignorate sau insuficient acoperite de sectorul public sau privat. Chiar dacă în România economia socială se află încă în faza de început, în ultimii ani a cunoscut o puternică dezvoltare susţinută şi de finanţările europene acordate în acest domeniu. Astfel numeroase structuri de economie socială au fost create în ultimii ani prin proiecte europene având ca principal obiectiv valorificarea potenţialului resurselor umane aparţinând în special grupurilor vulnerabile prin integrarea pe piaţa muncii. În final structurile de economie socială sunt mici afaceri care valorifică potenţialul unei comunităţi aducând beneficii sociale şi economice”, au explicat organizatorii evenimentului. (Z.U.)

[nggallery id=1107]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea