Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Praful saharian a ajuns și în județul Alba. Pulbere fină observată cu ochiul liber pe mașini. Ce spun specialiștii

Ziarul Unirea

Publicat

în

praf saharian Alba01Praful saharian a ajuns și în județul Alba. Cel mai bine au putut observa asta șoferii, care s-au trezit dimineața cu mașinile acoperite de o pulbere de culoare albicioasă către roșiatică. Potrivit specialiștilor, cetățenii nu trebuie să intre în panică, deoarece concentraţia prafului din aer este mică şi nu va avea efecte asupra sănătăţii.

Încă de vineri, în sud-estul Europei au ajuns particule de praf saharian, purtate de vântul intens. Peste noapte, ploile care şi-au făcut apariţia la noi în ţară, au antrenat aceste particule către sol, iar rezultatul îl puteţi vedea cu ochiul liber.

Şoferii s-au trezit dimineaţă cu maşinile murdare, acoperite de o pulbere roşiatică. Specialiştii ne liniştesc însă şi ne spun că acesta este singurul inconvenient al valului de praf saharian.

Concentraţia prafului din aer este mică, şi nu va avea efecte asupra sănătăţii. În plus, ploile care vor cădea în acest weekend vor spăla complet pulberea fină, notează digi24.ro.

Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie anunțase încă de vineri că precipitaţiile prognozate pentru intervalul 08 – 11 aprilie 2016 în România pot antrena spre sol particulele de praf saharian, dar în concentraţii reduse. (C.M.)

[nggallery id=1912]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie Damaris Vasinc, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, s-a calificat al treilea an consecutiv la etapa națională a olimpiadei de istorie. Citește și: FOTO: Andra și Sarah eleve la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea