Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Polițiștii din Alba și-au promovat profesia în școli din Alba Iulia, Aiud, Ocna Mureș și Sebeș. Activitate dedicată Zilei Poliției Române 2016

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

caravana politisti alba026În cadrul activităţilor dedicate, aniversării la data de 25 martie 2016 a Zilei Poliţiei Române, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au fost în mai multe unități de învăţământ din judeţ, unde au desfășurat activităţi de promovare a profesiei de poliţist.

Astfel, poliţişti ai Serviciului Resurse Umane s-au întâlnit cu elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” Aiud şi ai Liceului Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureş cărora le-au prezentat şcolile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne care pregătesc agenţi şi ofiţeri de poliţie, precum şi condiţiile pe care un candidat trebuie să le îndeplinească, pentru a participa la concursul de admitere.

În zilele de 17 şi 18 martie, „Caravana promovării profesiei de poliţist”, care a inclus poliţişti din Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi ai structurilor de poliţie rutieră, ordine publică, criminalistic, prevenire a criminalităţii şi proximitate din IPJ Alba şi poliţiile municipale Alba Iulia şi Sebeş, a fost prezentă la Liceul cu Program Sportiv Sebeş şi la Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia.

caravana politisti alba031Cei peste 600 de elevi au avut posibilitatea să afle de la poliţişti ce presupune munca de poliţie, atribuţiile ce revin fiecăreia dintre structurile operative prezentate şi au avut ocazia să vadă, în mod concret, autospecialele şi mijloacele de intervenţie.

Celor interesaţi, le-au fost oferite informaţii despre oferta educaţională a Ministerului Afacerilor Interne şi le-au fost puse la dispoziţie materiale informative.

Au fost discutate aspecte legate de abilităţile necesare unui poliţist, misiunile posibile, avantajele oferite tinerilor ce urmează  şcolile de poliţie (gratuitate la cazare şi masă, un loc sigur de muncă la finalizarea studiilor), iar elevii au fost invitaţi să se gândească la posibilitatea alegerii unei cariere în poliţie şi au fost încurajaţi să se pregătească din timp pentru o eventuală admitere la o şcoală ce pregăteşte viitori poliţişti.

Activităţile de promovare a profesiei de poliţist, cuprinse în programul manifestărilor dedicate „Zilei Poliţiei Române 2016”, vor continua săptămâna viitoare, în alte unităţi de învăţământ din judeţul Alba. (A.M.)

[nggallery id=1785]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea