Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Polițiștii din Alba îi învață pe localnici cum să nu devină victime ale escrocilor și furturilor din locuinţe

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada celor 3 luni de vară, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au informat peste 2.000 de cetăţeni ai judeţului, cu privire la măsurile ce ar trebui luate, pentru creşterea siguranţei locuinţei lor.

 

informare campanie politisiti IPJ Alba (1)Activităţile de informare au fost desfăşurate în cadrul Campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe intitulată „ SIGURANŢA LOCUINŢEI TALE DEPINDE ŞI DE TINE!”

 

Potrivit IPJ Alba, “în perioada 22 iunie – 31 august a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cu sprijinul poliţiştilor din structurile de investigaţii criminale şi ordine publică din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti şi a secţiilor de poliţie rurală, au desfășurat activităţi informative, în scopul prevenirii furturilor din locuinţe, atât în mediul urban cât şi în mediul rural.

 

Activităţile acestei campanii au vizat informarea cetăţenilor cu privire la anumite moduri de operare, în cazul infracţiunii de furt din locuinţă şi transmiterea de recomandări legate de protecţia imobilului, atât în perioadele în care proprietarii lipsesc de acasă, cât şi atunci când sunt la domiciliu.

 

informare campanie politisiti IPJ Alba (2)Poliţiştii au fost prezenţi în locuri publice (gări, autogări, pieţe) dar şi la asociaţiile de proprietari, iar peste 2.000 de cetăţeni din judeţul Alba au primit sfaturi utile precum şi scrisori şi materiale informative, cu recomandări menite să sporească siguranţa locuinţelor.”

Iată câteva dintre sfaturile transmise de poliţişti:

 

  • Nu oferiți persoanelor necunoscute, informații despre bunurile pe care le dețineți sau despre vecini, nici măcar celor care susțin că reprezintă unele instituții (compania de gaz, electricitate, firme de deratizare sau dezinsecție, firme de curierat, firme/societăți comerciale care oferă diferite servicii). Dacă vizitatorul pretinde că este reprezentatul unei autorităţi sau companii, întotdeauna solicitați şi verificați cu atenţie cartea de identitate sau legitimaţia de serviciu. Verificați dacă persoana din fotografie este aceeaşi cu cea pe care o aveți în față.
  • Când părăsiți locuința, chiar și pentru scurt timp, închideți toate ferestrele și ușa de la balcon, mai ales dacă locuiți la parter sau la etajele inferioare, unde este posibil accesul prin escaladare.
  • Dacă aveți posibilitatea, montați pe uşa de acces două încuietori, având sisteme de chei diferite sau sistem de supraveghere video.
  • Nu postați pe site-urile de socializare adresa dumneavoastră sau imagini din care să reiasă că aveți în casă obiecte de valoare.

 

informare campanie politisiti IPJ Alba (3)Când sunteți plecat/ă în concediu:

  • Nu postați pe site-urile de socializare, informații legate de acest aspect (locație, perioada) etc .
  • Apelați la o persoană de încredere care să verifice periodic starea locuinţei dvs. şi să colecteze poşta.
  • Nu lăsați bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic, din al căror conţinut să se subînţeleagă absenţa dumneavoastră de la domiciliu

 

Prevenirea şi combaterea infracţiunilor de furt din locuinţe rămâne o prioritate pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba , iar astfel de activităţi vor fi desfășurate şi în continuare, pentru ca, un număr cât mai mare de cetăţeni să conştientizeze importanţa şi utilitatea adoptării unor măsuri suplimentare, care să ofere un plus de siguranţă bunurilor proprii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea