Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Placă aniversară, dezvelită la 10 ani de Turism în Albac. Tulnicărese, meșteri și standuri cu bucate tradiționale, în deschidere

Dragoş Suciu

Publicat

în

Targul de Turism de la Albac69Târgul Național de Turism Rural de la Albac și-a deschis sâmbătă porțile pentru cea de-a X-a ediție, iar pentru că este un moment festiv, evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă, în fața noului Centru de Informare Turistică, acolo unde a fost dezvelită și o placă aniversară care atestă  ”10 ani de la înființarea Târgului Național de Turism de la Alba”.
Președintele CJ Alba Ion Dumitrel și-a manifestat dorința, ca după încă 10 ani să vadă o nouă placă aniversara, în partea dreaptă a celei dezvelite astăzi.

Primarul comunei Albac Todea Tiberiu s-a arătat mulțumit de modul în care s-a desfășurat Târgul de Turism de la Albac și consideră că și-a atins scopul.

”Eu spun că Târgul de Turism de la Albac și-a atins scopul. Văd oameni care vin din toată țara. În cortul din fața școlii sunt 66 meșteri populari din diverse zone ale țării. O să vă convingeți că în sala de sport sun pline standurile cu agenții de turism, meșteri populari. Numărul agențiilor de turism crește de la o ediție la alta și astăzi se găsesc în Albac 37 de agenții din țară și străinătate. Acest târg prezintă interes”, a spus Tiberiu Todea.

Președintele Consiliului Județean Alba Ion Dumitrel a fost nemulțumit de faptul că, de 10 ani, nici un ministru care s-a ocupat de turism, indiferent de culoarea politică nu a binevoit să vină la Albac, la târgul de Turism.

”Suntem la a 10-a ediție. Este un lucru foarte bun, dar partea neplăcută este că am îmbătrânit și noi cu 10 ani. Le mulțumesc tuturor pentru că am reușit să fim prezenți 10 ani la rând pentru a face un gest de promovare a turismului rural din Alba și din România. Din 2004 mi-am dorit foarte mult un serviciu în cadrul CJ Alba și acest lucru s-a reușit dar nu ușor. Mulțumesc lui Dan Popescu și echipei pe care o conduce de 10 ani și în domeniul acesta (…) Mulțumesc Salvamontului că e o mândrie pentru noi și toți cei care trăiesc în această zonă și tuturor. Nu există în România un loc care să găsești tot. În orice comună din Alba poți să faci turism rural. Tradiția a fost scoasă din lada de zestre, fie că e vorba de gastronomie, meșteșuguri, fie că e vorba de arhitectură. Ne străduim de ani de zile să le spunem tuturor că trebuie să-și păstreze tradiția și în ceea ce privește arhitectura. De 10 ani se lucrează la CJ împreună cu primarii care iubesc tradițiile, care iubesc locurile. E vorba de punerea în valoare a istoriei locurilor. Istoria din Alba se confundă la cel mai înalt nivel cu istoria României. (…) De 10 ani de zile, un ministru al turismului nu a binevoit să răspundă invitațiilor noastre. Important e că au răspuns agențiile de turism”, a spus Ion Dumitrel.

La eveniment au participat primari ai comunelor învecinate, zeci de localnici și reprezentanți de seamă ai turismului din România.

Dragoș Suciu și Alexandra Mateș

Revenim cu detalii

[nggallery id=2279]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea