Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Piesa Maitreyi, un mare succes la publicul din Alba Iulia, în cadrul Festivalului de Teatru “Povești”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sală arhiplină la piesa piesa Maitreyi, în regia lui Chris Simion, jucată la Alba Iulia marți seară în cadrul Festivalului de Teatru “Povești”.

Actorii Companiei de Teatru “D’Aya” în colaborare cu Teatrul “L.S. Bulandra” București au cucerit publicul albaiulian, care după cele peste două ore cât a durat reprezentația, i-a răsplătit pe artiști cu ropote îndelungi de aplauze.

 

Maitreyi la Festivalul de Teatru de la Alba Iulia (11)“Pentru mine, spectacolul Maitreyi reprezintă o experienţă personală, mai mult decât o experienţă scenică sau una literară. Prima întâlnire cu această poveste a fost în perioada adolescenţei, când era inclusă ca lectură obligatorie în programa de bac. A doua întâlnire a coincis cu deplasarea mea în India. Am recitit cartea şi abia atunci am înteles că este mai mult decât o frumoasă poveste de dragoste ce a marcat generaţii întregi. Am propus un spectacol autentic, de la decor, costume, muzică, ritualuri, un spectacol în care sufletul să poată să fie atins de fragilitatea şi cultura unei lumi total diferite de lumea noastră. Şi cred că am reuşit datorită unei distribuţii formidabile care a crezut în proiect şi a reuşit să scoată la lumină tot ceea ce India lui Eliade şi lui Maitreyi conţine”, povestește regizorul piesei, Chris Simion.

 

Autor Mircea Eliade

Dramatizarea și regia artistică: Chris Simion

Scenografia: Adina Mastalier

Coregrafia: Carmen Pesantez

Distribuția: Maia Morgenstern, Vlad Zamfirescu, Raluca Aprodu, Anca Sigartău, Doru Ana, Carla Maria Teaha, Radu Micu, Marius Chivu, Teodora Calagiu, Mădălina Dorobanțu, Jasmine Iliescu, Carmen Pesantez

B.P.

[nggallery id=1088]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea