Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Peste 500 de participanți la trafic sancționați în acţiuni pentru creşterea siguranţei rutiere în judeţul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În săptămâna ce se încheie, poliţişti rutieri din Alba au desfăşurat acţiuni pentru creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice ale judeţului. Peste 500 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi, iar faţă de 24 de conducători auto, complementar sancţiunii, a fost luată măsura suspendării permisului de conducere. Acţiunile poliţiştilor vor continua.

În perioada 20-25 februarie a.c., peste 40 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră şi ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au acţionat, zilnic, pentru prevenirea accidentelor şi depistarea participanţilor la traficul rutier care încalcă normele legale şi pun în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

Au fost verificate peste 180 de autovehicule de transport marfă şi persoane, iar toţi conducătorii acestora au fost testaţi cu aparatul etilotest, unul fiind depistat în timp ce conducea sub influenţa alcoolului.

În cadrul acţiunilor pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi pietonii, au fost depistaţi şi sancţionaţi 285 de pietonii care s-au angajat în traversări neregulamentare sau care nu au respectat normele privind circulaţia pe drumurile publice. Poliţiştii au sancţionat contravenţional şi 20 de conducători auto ce nu au acordat prioritate de trecere pietonilor. Complementar amenzilor, acestora le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile.

Poliţiştii au fost prezenţi şi în zona trecerilor la nivel cu calea ferată unde, împreună cu poliţiştii de la transporturi, au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată şi 36 de sancţiuni pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Acţiunile Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, pentru creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, continuă, urmărindu-se, în special, combaterea excesului de viteză, pentru aceasta fiind folosite, la capacitate maximă, aparatele radar aflate în dotarea inspectoratului.

În egală măsură se urmăreşte combaterea consumului de alcool dar şi a depăşirilor neregulementare.

*Pentru siguranţa participanţilor la traficul rutier, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

– Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare!

– Evitaţi efectuarea depăşirilor în condiţiile unui trafic rutier aglomerat!

– Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Şoferii depistați, în urma testării cu aparatul etilotest, cu rezultate între 0,11-0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, sunt sancționați contravențional și le sunt reținute permisele de conducere pentru 90 de zile, iar la rezultate de peste 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat(inclusiv), se întocmește dosar penal.

– Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

[nggallery id=3481]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 18 ani din Zlatna BEAT și fără permis de conducere s-a răsturnat cu mașina „împrumutată” de la serviciu. Este cercetat de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Tânăr de 18 ani din Zlatna BEAT și fără permis de conducere s-a răsturnat cu mașina „împrumutată” de la serviciu. Este cercetat de polițiști Un tânăr de 18 ani din Zlatna s-a răsturnat pe malul râului Ampoi cu o autoutilitară de la serviciu. După cercetările efectuate de polițiști s-a aflat că acesta nu avea permis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea