Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Peste 300 de tineri şi 19 operatori economici au fost faţă în faţă la Târgul Locurilor de Muncă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia a avut loc un Târg al Locurilor de Muncă care face parte din proiectul monitorizarea inserţiei socio-profesionale pe piaţa muncii a absolvenţilor din învăţământul profesional şi tehnic (MISS). La eveniment au participat 19 operatori economici care au pus la dispoziţie 235 de locuri de muncă. Acest târg a fost de interes pentru locuitorii oraşului fiind prezenţi 350 de persoane dintre care 280 au acordat un interviu, iar o parte din ei au fost chemaţi de operatorii economici la sediul firmelor pentru proba de angajare. Târgul a început la ora 9.00 şi s-a terminat în jurul orelor 17.00.

Totodată proiectul a urmărit monitorizarea inserţiei tinerilor absolvenţi din învăţământul profesional şi tehnic pe piaţa muncii şi creşterea gradului de informare. Proiectul a început în 20 aprilie la Botoşani, a urmat la Satu Mare şi în Piatra Neamţ, acum la Alba Iulia şi urmează să se desfăşoare în Iaşi si Galaţi. În cele 6 judeţe grupul ţintă este format din 9.000 de absolvenţi din învăţământul profesional si tehnic.

Pentru târgul de la Alba Iulia şi-au manifestat interesul şi au participat 19 firme care au pus la dispoziţie 235 locuri de muncă.  Printre firmele care au fost prezente amintim: Somaco Structuri Prefabricate, Usitech, Euroins Romania Asigurare – Reasigurare, Agras, Dialuk Construct, Record SRL, Star Transmission, iar printre joburile puse la dispoziţie de operatorii economici găsim confecţioneri încălţăminte, cusători calificaţi, motostivuitori, instalatori sisteme de securitate, maistru mentenanţă, agenţi de vânzări, conducători auto, lucrători comerciali retail. Majoritatea persoanelor prezente la târg au fost proaspăt absolvenţi.

Proiectul a fost implementat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi în colaborare cu ISJ Alba cu sprijinul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Munca Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea