Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO, Performanţă de senzaţie: Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia) – campioană naţională la maraton şi locul 4 la “Bucharest Maraton”, prima dintre românce, în proba “regină” a atletismului!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ana-rodean-bucuresti-maraton-4Performanţă de senzaţie pentru atleta Ana Rodean (CS Unirea Alba Alba Iulia), care şi-a demonstrat iarăşi calităţile extraordinare şi de mare sportivă, devenind campioană naţională la maraton, după ce în această vară a reprezentat Alba la Jocurile Olimpice de la Rio, în proba de 20 de kilometri marş.

După cursa de la Rio mi-am zis că o să mă răzbun la maraton. Vizam o medalie, dar nu aşteptam chiar la cea mai strălucitoare. Este extraordinar, am reuşit o cursă bună şi mă bucur”, a spus merituoasa atletă, la finele celui mai renumit concurs de maraton din ţară, ce a adunat peste 14.000 de participanţi. Printre învinsele Anei Rodean s-a numărat şi Daniela Cîrlan, prezentă la Rio în proba de maraton.

Campioana din Cetatea Marii şi-a trecut astăzi în palmares la Bucureşti, medalia de aur în proba „regină” a atletismului, pe distanţa de 42,195 kilometri!!! Lăudabilă este şi clasarea, la general, pe locul al 4-lea, la „Raiffesen Bank Bucharest Marathon”, prima dintre românce, Ana Rodean fiind întrecută doar de 3 atlete ce provin din ţări de pe continentul african.

Ana Rodean a fost prezentă la startul competiţiei din Capitală în ultimii 4 ani, mai cucerind o medalie de bronz în 2012.

Pentru Ana Rodean sportul este totul, iar dragostea pentru atletism a împins-o mereu înainte pe atleta în vârstă de 32 de ani, înana-rodean-bucuresti-maraton-3 două probe extrem de dificile, marşul şi maratonul. “Este o performanţă extraordinară pentru Ana Rodean, la prima cursă de maraton din acest an. O victorie surprinzătoare, a făcut o cursă foarte inteligentă, a stabilit un ritm foarte constant, devenind în premieră campioană naţională la maraton. Ana dovedeşte ambiţie, perseverenţă, curaj şi plăcere de a alerga, lucru tot mai rar în ziua de astăzi. Mă bucur că câştigat, mai ales că a depăşit şi două sportive din Kenya”, a declarat antrenorul Gabriel Avram.

*Prima dintre românce, depăşită numai de sportive din Africa!

Competiţia internă s-a disputat în paralel cu a 9-a ediţie a „Raiffesen Bank Bucharest Marathon”, pe primele poziţii clasându-se, la feminin: 1. WAKJIRA ZERITU BEGASHAW, Ethiopia – 02:40:33; 2. KIMAIYO SALLY JEMUTAI, Kenya – 02:40:50; 3. TAYR FATUMA USEN, Ethiopia – 02:40:53; 4. RODEAN ANA VERONICA, România – 02:51:05; 5. KORIR SALLY JEPKEMOI, Kenya – 02:51:52.

[nggallery id=2808]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea