Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: PDL Alba Iulia a împărțit de bună voie ceaunele cu liberalii, apoi au dansat hora împreună

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Ceaune Oarda 2014 (32)Circa 250 de oameni de dreapta s-au adunat dumunică, pe stadionul din Oarda de Jos, pentru a lua parte la cea de-a treia ediţie a Festivalului Rustic “La ceaune”, organizat de Alianța Creștin Liberală Alba Iulia.

Evenimentul constă într-un concurs în cadrul căruia 14 echipe de bucătari amatori s-au întrecut “La ceaune”, pentru a câştiga marele premiu pus în joc de organizatori. Pentru distracție organizatorii au desfășurat mai multe concursuri hazlii și au completat ambianța cu muzică populară.

Dacă până anul acesta evenimentul era o etichetă a democrat – liberalilor din Oarda, respectiv din Alba Iulia, începând de acum “La ceaune” devine în urma fuziunii cu liberalii, un festival al dreptei. Un simbol al reconcilierii dintre PDL-istii și liberalii din Alba Iulia și al înfrățirii pentru câștigarea luptelor politice. Dând parcă dovadă că nu își țin resentimente unii altora, liderii celor două formațiuni politice în proces de fuziune au dansat hora umăr la umăr și braț la braț cu alți participanți, membrii sau susținători ai dreptei.

La manifestare cei cu simțire politică au putut să își dea semnătura pentru candidatul ACL la președinția României, Klaus Iohannis, într-un cort special amenajat în acest sens.

Din cele 14 echipe de bucătari, 10 erau formate din specialiști din anturajul PDL, trei de la PNL și una reprezenta frățiorul mai mic din ACL, respectiv Forța Democrată.

Pentru a demonstra că sunt uniți și a evita orice discuții, organizatorii au desemnat câștigătoare toate echipele de bucătari înscrise în competiție. Toți au primit pentru performanța lor câte o diplomă și câte o sticlă de vin alb.

1. Hăbăucii din Oarda

2. Iedul Vesel

3. Pupăza Zburătoare

4. Balaurii de la Bărăbanț

5. Ciocoflenderii

6. Spartanii

7. Micul Paris de la Micești

8. Chef Junior

9. OT ACL

10. Forțoșii de la Forța Civică

11. Măturoaiele de la Pîclișa

12. Ceaunul Turmentat

13. Pupăzarii din Vale

14. Speranța

După ce lumea a gustat, iar câștigătorii au fost anunțați publicului, ploaia a început să îi grăbească pe oameni înspre case.  Nu se știe exact ce s-a întâmplat mai apoi cu conținutul ceaunelor și nici cu cel al sticlelor de vin, însă probabil că undeva petrecerea încă mai continuă.

[nggallery id=2183]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea