Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO. Opt mențiuni și un premiu doi pentru elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, la concursul de matematică ”Mens Sana”

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Concursul zonal de matematică ”Mens Sana” desfășurat sâmbătă, 19 noiembrie 2016 la Colegiul Național ,,Avram Iancu” din Câmpeni şi organizat în colaborare cu Universitatea Tehnică Cluj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba au participat unsprezece elevi ai Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul”, însoțiți de doamna profesoară Anamaria Fuia.

elevi-militar05Elevii pasionaţi de universul matematicii s-au remarcat și de această dată, reușind să obțină premiul II și opt mențiuni. A fost prima competiţie pe tărâmul ştinţei ştiinţelor în calitate de noi membri ai proaspătului înfiinţat Centru de excelenţă. La clasele a X-a elevul fruntaş Nicolae Bodea (profesor la clasă Petru Stănilă) a obținut premiul II, iar elevii fruntaşi  Sorin Avram (profesor la clasă Delia Stănilă) şi Răzvan Mihăescu (profesor la clasă Dorina Trifon) au primit mențiuni.

La clasele a XI-a, toţi cei patru elevi caporali Cătălin Bădicel, Marcela Lupu (profesor la clasă Petru Stănilă), Andrei Oprean-Hurduc (profesor la clasă Maria Hodor) şi Cristian Corlaci (profesor la clasă Delia Stănilă) au obţinut menţiuni. Au completat lista mențiunilor elevele de clasa a IX-a, Bianca Iorga (profesor la clasă Maria Hodor) şi Cosmina Pop (profesor la clasă Delia Stănilă).

Festivitatea de premiere a fost inedită, prin prezenţa cunoscutului om de televiziune şi, totodată, profesor de matematică, Nicu Bendea, care a adus un plus de savoare şi amuzament în universul exact al matematicii. Atmosfera întregii zile a fost îmbrăcată în entuziasmul adolescentin, iar bucuria momentului a fost întregită de razele sfioase ale soarelui de noiembrie.  Felicitări elevilor, profesorilor îndrumători  organizatorilor. (profesor Anamaria Fuia, coordonatoarea Centrului de excelenţă).

[nggallery id=3036]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea